Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Що таке плато і як його побороти?

Плато – це коли вага стоїть на одній позначці від 2 тижнів. Воно буває майже усіх. Найчастіше встає вага, коли ви вже добре схуднули (на 5-7-10 кг). Як відрізнити, чи це справді плато? І що робити, щоб зрушити вагу?

Чому вага стоїть на місці? 10 причин

Не завжди схуднення припиняється лише через плато. Ось ситуації, коли у вас не плато:

  1. Тиждень до і під час менструації вага може стояти або навіть рости. Це нормальна реакція організму.
  2. Збився гормональний фон. Якщо є порушення менструального циклу, ряд неприємних симптомів (головні болі, втома, сухість шкіри, набряки, низький тиск і т.д.) – треба консультуватись з лікарем.
  3. Вага стоїть, але об’єми падають. Особливо, якщо ви займаєтесь спортом, бігом, ходите в зал. Тому завжди треба крім ваги звертати увагу і на об’єми.
  4. Ви їсте багато солоного і банально затримується рідина.
  5. Мало сну або сильні стреси. Це впливає на гормон стресу, а він – на схуднення. Для схуднення рекомендовано на скільки можливо уникати стресів, а спати – 6-8 годин.
  6. У перший-другий тиждень зміни харчування точно плато нема. Дайте організму час налаштуватись на роботу.
  7. Якщо ви їли тривалий час менше 1200 з вагою 70-100 кг і нормальною активністю або п’єте дуже мало води – це не плато, це сповільнився метаболізм.
  8. Якщо ви худнете на 300-500 г в тиждень – це не плато. Це нормальне, хороше схуднення.
  9. Ви не зважуєте їжу, а кладете на око. Так важче контролювати калорійність раціону і, можливо, ви їсте більше або менше.
  10. Сповільнювати або збільшувати вагу можуть деякі лікувальні препарати або серйозний дефіцит вітамінів. Якщо є такі підозри – обов’язково треба консультуватись з лікарем.

Як зрушити вагу з місця?

Якщо це все ж плато. Наприклад, ви вже схуднули на 10 кг за 2 місяці, лишилось ще 5, і процес ніяк не рухається. Спробувати можна наступне:

✅ Дайте організму відпочинок. Тиждень харчуйтесь на калорії для підтримки ваги (треба змінити в програмі Меню – Мій профіль – Моя ціль – «Бути у формі», і вона вам розрахує потрібну цифру). Через тиждень знову починайте їсти на калорії для схуднення. Дуже часто такий перепочинок дасть результат і вага зрушиться.

✅ Гойдалки калорій. Наприклад, день ви харчуєтесь мінімально (як на сидячому способі життя для схуднення) на 1200-1300 ккал. День – як для підтримки ваги (наприклад, 1800-1900). Так зробити 2-3 підходи.

✅ Додати спорт. Якщо ви худли лише на харчуванні – додайте хоча би 3 рази на тиждень спорт по 45 хв (банально – відео на ютубі, катання на велосипеді або роликах).

✅ Наберіться терпіння і продовжуйте нормальне харчування. Інколи організм просто втомився скидати кілограми. Відпочине 2-3 тижні – і повернеться до схуднення. Головне в цей момент не закинути все і не втратити результат, якого ви вже досягли!

Це, звісно, стосується лише тих, хто рахує калорії. Якщо ж ви їсте просто, як захочеться, то цілком можливо, що ви їсте менше або більше потрібної норми для схуднення. І той, і той варіант – не дуже вдалі для схуднення. Найзручніше рахувати калорії в додатку “Таблиця калорійності“. Достатньо записувати те, скільки грамів і яких продуктів ви з’їли. Програма автоматично порахує не лише калорії, а й вміст білків, жирів, вуглеводів і харчових волокон.

З архіву або читайте також:

Що таке каперси та які у них корисні властивості?

6.7.2020 Таблиця Калорійності Різне, Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті