Як обрати якісний чорний шоколад?
Нам часто пишуть, що їдять під час схуднення чорний шоколад. Це класно. Дійсно, він має корисні властивості, тому, якщо він вам смакує – чудово! Звісно, в ньому є і цукор. Але в помірній кількості цукор може бути в раціоні, і цукор може бути не лише з фруктів. Проте, важливо купувати якісний шоколад. Як його обрати?
⠀
Вміст какао-продуктів від 70%. Більше – краще. Що має бути у складі?⠀
- Какао терте (не какао-порошок, він може бути в кінці записаний, але не на початку).⠀
- Какао-масло (не пальмова олія, не «рослинні жири» і т.д., чітко какао-масло).⠀
- Цукор (на 3-му місці!).⠀
- Може бути присутній соєвий лецитин, ванілін (це нешкідливі додатки).⠀
- Можуть бути горіхи, кокос, сублімовані ягоди, сухофрукти, цедра, сіль, перець і т.д.
Як перевірити якість шоколаду?
- Звертайте увагу на склад і назву продукту. Має бути шоколад, а не кондитерська плитка, шоколадний десерт тощо.
- Ваговий і дешевий, в більшості випадків, неякісний.
- Поверхня шоколаду повинна бути темна і глянцева (а на зламі – однорідна матова).
- Якщо ламаєте плитку, має бути дзвінкий хрускіт.
- Швидко тане. Потримайте кілька хвилин шоколад кімнатної температури в руці. Він майже миттєво має почати танути і лишати сліди.
- Покладіть шматочок на язик. Він має швидко танути, і не лишати тривалий наліт на язику і піднебінні.
- Спробуйте пом’яти шоколад, скачати з нього кульку. Якщо виходить (наче пластилін) – шоколад неякісний. Якщо шоколад тане і нічого нормального сформувати не виходить – це добре.
- Калорійність без додатків, зазвичай, від 540 ккал.
⠀
19.10.2020
Таблиця Калорійності
Корисні поради, Цікаве