Як зробити рослинне молоко?
Про користь ми розписували в попередній статті. Як приготувати рослинне молоко в домашніх умовах?
ІНГРЕДІЄНТИ. Горіхи або насіння в сирому вигляді (кунжут , волоські горіхи, мак, мигдаль, кеш’ю, фундук, вівсянка, зелена гречка, свіжий кокос, насіння соняшникове, конопляне, гарбузове і т.д.). Вода. За бажанням щось солодке – мед або фініки.
ОБЛАДНАННЯ. Блендер. Марля або бинт. Пляшка або чашки для готового молока.
ЧАС ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ. Близько 10 хвилин.
Що ж робити? Розкажемо на прикладі кунжуту.
100 г кунжуту замочити у 300 мл води. Лишити на 5+ годин (краще на ніч). Зранку воду злити. Покласти розмочений кунжут в блендер. Залити питною водою (600-800 мл, спочатку беріть менше). Подрібнювати блендером 5 хвилин (робіть міні-перерви, щоб блендер не перегрівся). Вилити цю масу через 2-3 шари марлі або бинта в ємність для молоко. Відтиснути добре залишки сировини.
Все, молоко готове. Зберігати в холодильнику до 3-5 днів.
Жмих з кунжуту можна додавати в каші, смузі, корисні цукерки тощо. Це хороші харчові волокна. З кунжуту 650-850 мл коштує близько 15-20 грн (якщо брати кунжут на вагу).
Якщо берете горіхи, то співвідношення приблизно таке: 1 склянка горіхів на 4 склянки води (можна і 5, але буде водянисте на смак). Як показує практика, оптимальний варіант в плані смаку і ціни виходить з кунжуту, волоських горіхів і маку. В молоко з волоських горіхів краще додавати 1 фінік або ложечку меду, а макове і кунжутне смачні без підсолоджувача.
9.11.2020
Таблиця Калорійності
Рецепти корисних страв