Базилік: користь і шкода для організму
Чи справді базилік корисний? Навіщо додавати його у страви? Як він впливає на організм? Чи варто його їсти під час схуднення? Які страви крім салатів можна з ним приготувати? Про все це нижче.
Які тваринні та рослинні джерела білку? В яких продуктах їх міститься найбільше? Чи треба вживати протеїн тим, хто худне? Яка норма білку при схудненні та наборі ваги?
Нас часто питають, як набрати білок. Відповідь: з продуктів! Є протеїн в порошку, спеціальний спортивний. Такі протеїни містять по 75+ г білку на 100 г. Чи потрібні вони звичайним людям, які худнуть? Чи краще зосередитись на раціоні?
Отже, в звичайному раціоні зазвичай не потрібен спортивний протеїн. Бо з продуктів можна набрати свою норму (ця норма – 1-1.3 г білку на 1 кг ваги, а якщо займаєтесь спортом при схудненні, то 1.3-1.7). Таку кількість цілком можна набрати продуктами. Чи потрібні протеїни спортсменам і тим, хто набирає м’язову масу або хоче накачане тіло? Зазвичай, так. Бо їм потрібно в середньому по 2-2.5 г білку на 1 кг ваги. Тож протеїни часто можуть бути додатковим джерелом білків у раціоні.
Білок міститься у більшості продуктів, навіть в овочах. Які продукти містять багато білку? (вказано вміст білків на 100 г сирого/сухого продукту).
1. Сухі соєві продукти (соєві битки, фарш, гуляш тощо) 40-50 г
2. Ікра риб’яча 25-31 (залежить від виду ікри, виробника і додатків)
3. Вирізка свиняча 25-27
4. Арахіс лущений і арахісова паста 25-26
5. Сочевиця (всіх кольорів) суха 24-27
6. Філе індички 24
7. Продукти з сейтану готові 23-56
8. Тунець, в тому числі консервований 23-26
9. Куряче філе сире 23
10. Кунжут 22
11. Сир твердий 21-27
12. Насіння соняшника 21-24
13. Квасоля біла суха 21
14. Мигдаль 21
15. Горох сухий 20-23
16. Лосось, дорадо, сібас 20-22
17. Куряче стегно або гомілка без шкірки і кісток 20-21
18. Печінка куряча 20
19. М’ясо кролика 20
20. Нут сухий 20
21. Насіння гарбуза 19-25
22. Яловичина 19-20
23. Яловича печінка 19
24. Печінка кролика 19
25. Шлуночки курячі 19
26. Сайда 19
27. Хек 19
28. Льон 19
29. Оселедець сирий або слабосолоний 18-20
30. М’які види сиру (моцарела, фета, брі, камамбер тощо) переважно 18-21
31. Тріска сира 18-20
32. Мінтай 18
33. Кеш’ю сирий 17
34. Висівки 16-22
35. Сир кисломолочний 5-9% жирності 16-17
36. Волоські горіхи сушені 16
37. Фундук сушений 16
38. Морепродукти свіжі або розморожені 14-19
39. Тофу 13-16 (зелжить від виробника, пресований або вологіший, буває і 8-9, але 13-16 найчастіше)
40. Яйце сире або варене 11-13 г
“Таблиця калорійності” порахує вам калорії, білки, жири, вуглеводи з усіх продуктів!
23.4.2021 Таблиця Калорійності Корисні порадиЧи справді базилік корисний? Навіщо додавати його у страви? Як він впливає на організм? Чи варто його їсти під час схуднення? Які страви крім салатів можна з ним приготувати? Про все це нижче.
Повна стаття 11.10.2023
Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.
Повна стаття 20.4.2024
Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.
Повна стаття 11.4.2024
Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.
Повна стаття 8.3.2024
Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.
Повна стаття 15.2.2024
Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 24.12.2023