Приклад меню на день (1487 ккал)
Як харчуватись, щоб схуднути? Як зорієнтуватись, скільки калорій в їжі і скільки потрібно на день? Дивіться наше орієнтовне меню для схуднення, розраховане по грамах.
Вже почався сезон шашликів, який триватиме все літо. Яке м’ясо обирати? Як правильно і корисно його замаринувати? 7 рецептів корисних маринадів для червоного, білого м’яса і риби!
Яке м’ясо краще обирати? Телятину, курятину, індичку, вирізку і рибу. І, звісно, маринад краще не з упаковки магазинного майонезу 😄 Зберігайте собі 7 рецептів класних маринадів! Вони розраховані орієнтовно на 1-1.2 кг м’яса. Пропорції орієнтовні. Куштуйте в процесі та корегуйте на свій смак.
1️⃣ Йогуртово-імбирний
Найкраще підходить для птиці. 200-250 г густого змішати з 1-2 чайними ложками карі та сіллю. Додати столову ложку лимонної цедри і чайну ложку тертого імбиру. Маринувати 2-3 години.
2️⃣ Італійський
Підходить для будь-якого білого м’яса і риби. Змішати 2 столові ложки оливкової олії, 5 ложок білого вина, по 1 столовій ложці: лимонного соку, цедри, італійських трави. Додати 1 чайну ложку меленої суміші перців і 2 чайні ложки солі. Маринувати 3-5 годин.
3️⃣ Гостро-солодкий
Чудово підходить для риби і курки. Змішати 4 столові ложки соєвого соусу і 1 столову ложку меду. Додати по 1 чайні ложці (5 г) тертого імбиру, порізаного перцю чилі і бальзамічного (або іншого) оцту. Маринувати 2-3 години. Готову рибу подавати зі шматочками лимону.
4️⃣ Кисло-солодкий
Підходить для птиці. Змішати 3 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку гірчиці, 1 столову ложку лимонного соку і 1 чайну ложку рідкого меду. Маринувати 3-5 годин.
5️⃣ З червоним вином
Підійде для будь-якого червоного, білого м’яса і риби. Змішати по 2 столові ложки оливкової олії, соєвого соусу і сухого червоного вина. Сіль ~2 ч.л., перець 1 ч.л., сушений часник 0.5-1 ч.л.. Маринувати 3-5 годин.
6️⃣ Сметанний
Підійде для птиці та риби. В тому числі для курки та риби на мангалі. Змішати 150 г сметани, цедру 1 лимону, 4 зубчики часнику, 10 г суміші італійських трав, 40 г свіжої петрушки і/або кропу, сіль (~1 ч.л.). Замаринувати на 3 години.
7️⃣ Гірчичний
Підійде для червоного м’яса і птиці (особливо крилець, гомілок). Змішати 3 столові ложки французької зернової гірчиці, 2 ложки оливкової олії, 2 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики часнику, крупну морську сіль. Тримати в маринаді мінімум 2 години, але краще поставити на ніч.
6.5.2021 Таблиця Калорійності Рецепти корисних стравЯк харчуватись, щоб схуднути? Як зорієнтуватись, скільки калорій в їжі і скільки потрібно на день? Дивіться наше орієнтовне меню для схуднення, розраховане по грамах.
Повна стаття 30.6.2020
З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.
Повна стаття 23.6.2024
Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.
Повна стаття 15.5.2024
У чому користь буряка? Як часто його можна їсти? Чи допоможе він схуднути? Кому не варто їсти буряк? Про все це нижче.
Повна стаття 21.4.2024
Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.
Повна стаття 20.4.2024
В спекотну погоду їсти не особливо хочеться, правда? Тим паче готувати щось, адже від готування в квартирі стає ще більш спекотно. А потім ввечері повертаєтесь додому, спека вже спала, голод прокидається і хочеться їсти все, що на очі трапиться. Бувало таке? Саме тому не варто пропускати обід. Але на спекотний час краще вибирати літні рецепти: прохолодні, швидкі, які не потребують готування на плиті.
Повна стаття 24.6.2021