Як витрачати на здорове харчування менше часу?
Як зробити так, щоб приготування корисних страв не займало надто багато часу? Є 4 лайфхаки, які прийдуть на допомогу.
Останнім часом реклама і блогери приписують чудодійні властивості такій речовині, як хлорофіл. Що це таке? Чи справді він настільки корисний? Для чого пити хлорофіл і чи є сенс це робити?
Хлорофіл – це пігмент рослин, який надає їм зелений колір. В організмі людини хлорофіл має декілька важливих «місій»:
Найбільше цієї речовини потребують жінки. Для чого потрібен хлорофіл жіночому організму?
Це ключові переваги. Якщо ж говорити про шкідливі властивості хлорофілу, то суто речовина шкоди не має. Проте продукти, в яких міститься хлорофіл, можуть бути шкідливі в певні періоди. Тобто шкода стосується лише конкретних продуктів, які містять хлорофіл. Наприклад, у петрушці та зеленій цибулі багато цієї речовини, але при загостренні виразки шлунку зелень слід виключити на певний період, поки не спаде стадія загострення.
Ця цінна речовина міститься в абсолютно усіх зелених продуктах. Найбільше її в шпинаті, люцерні, мікрогріні, руколі, петрушці, кропі, зеленій цибулі, горошку, зеленому базиліку, капусті (в усіх зелених видах, особливо в капусті кале, броколі, брюсельській), морських водоростях.
Варто зауважити, що під час заморожування або термічної обробки частина хлорофілу втрачається. Тому краще їсти зелені продукти без жодної обробки.
Чи є сенс пити рідкий хлорофіл? Користь від такої добавки не доведена. Більшість виробників навіть не вказують, з якої саме сировини отриманий хлорофіл. Крім цього, ця речовина краще засвоюється з продуктів. Тому однозначно краще урізноманітнити свій раціон і щодня вживати декілька зелених продуктів. Можна також вирощувати на підвіконні мікрогрін і додавати його у страви як невеличку порцію вітамінів. До того ж, крім хлорофілу із зелених продуктів організм отримає ще низку інших вітамінів та клітковину.
Рецепти страв, які містять багато хлорофілу
Такі коктейлі та салати будуть містити максимум користі та доволі високий вміст хлорофілу, який до того ж добре засвоїться.
Як зробити так, щоб приготування корисних страв не займало надто багато часу? Є 4 лайфхаки, які прийдуть на допомогу.
Повна стаття 10.9.2020
Чи корисна вода з лимоном? Як часто її можна пити? Чи може вона нашкодити? Чи допоможе вода з лимоном схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 25.9.2024
З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.
Повна стаття 23.6.2024
Навіщо їсти гриби? Скільки та як часто можна їх вживати? Чи можуть їстівні гриби нашкодити? Чи допоможуть гриби схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 22.6.2024
Чим корисний чайний гриб? Чи допоможе комбуча схуднути? Чи всім можна пити цей напій? Як приготувати комбучу? Про все це нижче.
Повна стаття 16.6.2024
Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.
Повна стаття 15.5.2024