Чим корисні фісташки для організму?
Які корисні речовини містяться у фісташках? Чи всім можна їх їсти? Яка порція є безпечною? Чи допоможуть фісташки схуднути? Про все це нижче.
М’який, ніжний на смак та дуже корисний адигейський сир. Які вітаміни та мінерали містяться в адигейському сирі? Чи можна приготувати його вдома? Як зберігати? З якими продуктами він поєднується? Про все це нижче.
Цей продукт має ряд переваг, завдяки яким багато спеціалістів радять включати адигейський сир у свій раціон. Зокрема, він має такі корисні властивості:
Стосовно шкоди, єдиний відчутний мінус — цей сир не підійде тим, в кого є непереносимість лактози.
В базовому рецепті ідуть такі пропорції:
Молоко потрібно довести до кипіння. Додати сіль і розмішати. Перемішуючи кипляче молоко влити сироватку (або йогурт чи кефір). Продовжити мішати ложкою киплячу масу, поки зверху не утворяться грудочки сиру (близько 5 хв).
Сито застелити марлею. Вилити крізь неї вміст каструлі, щоб на марлі залишились грудочки сиру. Стиснути їх у кульку і максимально віджати зайву рідину. Покласти кульку у марлі на сито. Зверху покласти тарілку і будь-який прес (наприклад, миску або каструльку з водою 1-2 літри). Лишити це все на мінімум на 2-3 години (або на ніч) в холодильнику. Після цього сир буде добре спресований, легко нарізатиметься і буде повністю готовий до споживання.
Як зберігати приготовлений домашній адигейський сир? Оптимальний варіант — у скляному контейнері з кришкою. Зазвичай, термін придатності такого сиру близько 7-10 днів.
Він чудово доповнює салати. Смакуватиме як в простих овочевих салатах, так і з консервованою рибою, наприклад, в салатах з тунцем або м’ясом криля. А ще цей вид сиру смачно поєднується з відвареним буряком, олією та зерновою гірчицею.
Адигейський сир чудово підходить для закусок: з яйцями, овочами, в лаваші або млинцях, у вигляді пікантних сирних кульок тощо. Можна також кубики сиру замаринувати з пряними спеціями, в’яленими помідорами й подавати як закуску (для маринування вистачить буквально 2 годин в холодильнику). Смакуватиме він і на бутербродах, але слід враховувати, що цей сир майже не плавиться, на відміну від моцарели або твердого сиру.
Адигейський сир можна додавати у солоні пироги, наприклад, у начинку кіша з броколі та червоною рибою або з куркою та грибами.
Ось ще декілька простих низькокалорійних рецептів з адигейським сиром:
Які корисні речовини містяться у фісташках? Чи всім можна їх їсти? Яка порція є безпечною? Чи допоможуть фісташки схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 29.2.2024
Чи корисна вода з лимоном? Як часто її можна пити? Чи може вона нашкодити? Чи допоможе вода з лимоном схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 25.9.2024
З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.
Повна стаття 23.6.2024
Навіщо їсти гриби? Скільки та як часто можна їх вживати? Чи можуть їстівні гриби нашкодити? Чи допоможуть гриби схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 22.6.2024
Чим корисний чайний гриб? Чи допоможе комбуча схуднути? Чи всім можна пити цей напій? Як приготувати комбучу? Про все це нижче.
Повна стаття 16.6.2024
Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.
Повна стаття 15.5.2024