Часник: користь, шкода, лікувальні властивості
Часник сприймається як засіб від застуди та хвороб. Чи дійсно він має такі властивості? Чим часник корисний і шкідливий? Кому його протипоказано вживати? Про все це нижче.
Креветки — це доволі недешевий екзотичний продукт, проте дуже смачний і корисний. Які вітаміни та мінерали містяться в креветках? Кому від них краще відмовитись? Як смачно приготувати креветки та з якими продуктами вони поєднуються? Про все це нижче.

Це дуже корисний продукт, ось лише 7 найбільш корисних властивостей креветок:
Що стосується шкоди, то в цьому переліку буде аж 1 пункт, а саме: алергія на морепродукти та молюсків. Це єдиний суттєвий мінус креветок, адже вони вважаються одним з восьми продуктів з найвищим ризиком алергії. Саме тому варто з обережністю вперше куштувати цей продукт. Цікавий факт: алергію на морепродукти мають в середньому 3% населення і проявляється вона частіше у віці після 40 років, а не в дитинстві, як з більшістю продуктів (дана статистика наведена на прикладі США).
Якщо розглядати питання, з якого віку можна дітям креветки, то більшість педіатрів сходяться на твердженні, що морепродукти можна поступово включати в раціон дитини починаючи з 3-річного віку. І давати слід в невеликій кількості, слідкуючи за самопочуттям дитини.
Звісно, продукт слід з обережністю споживати тим, хто має обмежувати кількість білків в раціоні з певних медичних показань. Але це стосується скоріше всіх білкових продуктів, а не саме креветок.

Розморожені креветки можна варити, запікати, смажити, готувати на грилі. На те, щоб довести їх до готовності, достатньо буквально 2-5 хвилин (залежно від розміру креветок). Заморожений продукт готується вдвічі довше.
Ось кілька варіацій, як споживати цей вид морепродуктів:
Часник сприймається як засіб від застуди та хвороб. Чи дійсно він має такі властивості? Чим часник корисний і шкідливий? Кому його протипоказано вживати? Про все це нижче.
Повна стаття 7.5.2022
Вітамін Е — важливий антиоксидант, необхідний для здоров’я шкіри, імунної системи та функціонування клітин. Він захищає організм від впливу вільних радикалів, що дозволяє уповільнити процеси старіння та знизити ризик розвитку хронічних захворювань. На жаль, організм не виробляє цей елемент самостійно, тому його треба щодня отримувати з їжі. В яких продуктах міститься вітамін Е, читайте далі.
Повна стаття 13.8.2025
Кава для багатьох — не просто напій, а частина ранкового ритуалу, що заряджає бадьорістю на весь день. Проте вживати її рекомендують не всім, адже вона прискорює серцебиття, спричиняє тривожність, безсоння, підвищує артеріальний тиск. Крім того, напій викликає залежність, а також здатен посилити симптоми деяких захворювань, зокрема гастриту та виразки. Отож, чим замінити каву вранці, щоб залишатися енергійним та бадьорим? Читайте далі.
Повна стаття 11.8.2025
Гранатовий сік — один з найкорисніших напоїв, який можна налити у склянку. Його називають «рубіновим здоров’ям» не просто так, адже він зміцнює серце, посилює імунітет й навіть уповільнює старіння. Чим корисний гранатовий сік та чому його радять пити щодня, читайте далі.
Повна стаття 30.6.2025
Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.
Повна стаття 20.4.2024
Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.
Повна стаття 11.4.2024