Чим корисна ряжанка для організму?
Що таке ряжанка і як вона виготовляється? Які її переваги для організму людини? Чи можна пити ряжанку під час схуднення? Чи має вона протипоказання? З чим смачно поєднати ряжанку?
Чи дійсно лосось — це один з найкорисніших видів риби? Які вітаміни в ньому містяться? Чи можна його споживати вагітним та дітям? Як готувати і з чим поєднувати лосось? Про все це нижче.
Насправді користь лосося набагато більша, ніж шкода. Отже, чим корисний лосось? Ось 5 основних причин, чому треба ввести до свого раціону лосось.
Що стосується шкоди лосося, то її, очевидно менше. Цей продукт варто обмежувати людям, в який є хвороби нирок і подагра. Варто вживати обережно при вагітності, заборонено споживання вагітним сиру, термічно не оброблену рибу.
Така риба зокрема може містити ртуть. Але для дорослих ця проблема не страшна, а от для тих жінок, які планують вагітність і маленьким дітям ртуть і в маленьких кількостях не піде на користь. Лосось, як і інша риба – алерген, тому із введенням прикорму дитині варто давати лосось обережно.
Без сумнівів, червона риба – не лише корисна, а й смачна. Вона має дуже ніжний смак. У приготуванні також доволі універсальна, адже її можна готувати на пару, варити, смажити на грилі, запікати. При приготуванні головне не робити надто тривалу обробку (зазвичай, риба готова за 5-15 хв). Якщо готувати лосось надто довго, тоді риба буде жорсткіша і менш смачна.
До того ж можна споживати і консервований лосось, який є швидким і недорогим варіантом, який забезпечує такі ж переваги для здоров’я, як і свіжа риба. Фактично, майже весь консервований лосось є диким, а не вирощеним на фермах та має чудові поживні властивості. Головне обирати варіанти консервованого лосося у власному соку (там додається лише вода і сіль), а не в олії чи соусах.
Лосось найкраще засвоюється з овочами. Один із найпростіших рецептів, як додати лосось до свого раціону – це кинути трохи запеченого, слабосолоного чи консервованого лосося в салат або гарнір із зелені та овочів.
Також лосось можна запекти в духовці або у мультиварці лише із сіллю та перцем та подати, як основну страву до будь-якого гарніру чи овочів. Перед подачею на стіл вже запечений лосось можна збризнути кількома краплями лимона, що додасть страві балансу та пікантного смаку. Також вітамін С з лимона допоможе засвоїтись вітамінам з риби.
Лосось смакує із лавашем або цільнозерновим хлібом та сиром філадельфія, чудово поєднується з авокадо, може стати додатком до макаронів або рису (в тому числі в лазаньї, паельї та подібних стравах).
15.6.2023 Таблиця Калорійності Корисні поради, ЦікавеЩо таке ряжанка і як вона виготовляється? Які її переваги для організму людини? Чи можна пити ряжанку під час схуднення? Чи має вона протипоказання? З чим смачно поєднати ряжанку?
Повна стаття 16.6.2023
Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.
Повна стаття 20.4.2024
Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.
Повна стаття 11.4.2024
Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.
Повна стаття 8.3.2024
Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.
Повна стаття 15.2.2024
Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 24.12.2023