Корисні властивості баклажану
Чим корисний баклажан і чи має він протипоказання до вживання? Як правильно готувати цей овоч і як прибрати гіркий присмак? З якими продуктами баклажан поєднується найкраще, а з якими дає незвичний і оригінальний смак?
Як манго впливає на організм? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе цей фрукт схуднути? Які страви можна з ним приготувати? Про все це нижче.
Манго — солодкий соковитий тропічний фрукт. У 100 г свіжого манго міститься 60–75 калорій, 15–16,5 г вуглеводів, 1,6 г харчових волокон, багато вітамінів та мінералів:
Лише 200 г цього фрукту забезпечить майже повну потребу у вітаміні С, ¼ потреби у міді та ⅕ у фолієвій кислоті. Манго багате на поліфеноли, які діють як антиоксиданти. Це означає, що організм отримає потужний захист від вільних радикалів, які спричиняють серцево-судинні, онкологічні та інші захворювання. У чому ще користь манго?
Манго: чим корисне під час вагітності? Високий вміст вітаміну С та фолієвої кислоти — вже вагома причина їсти цей фрукт. Він дає змогу отримати корисні для розвитку плоду та здоров’я жінки вітаміни та мікроелементи. Манго може допомогти уникнути депресії, підтримувати волосся, шкіру та кістки в здоровому стані, а також зменшити набряки.
Кому не варто вживати манго? При чутливій слизовій шлунка або хронічних хворобах шлунка варто утриматися від вживання свіжих фруктів. Також обережно варто вперше куштувати манго, особливо людям, схильним до алергічних реакцій. Зазвичай алергія проявляється протягом кількох хвилин. Симптоми — почервоніння, свербіж чи набряк губ. Інші протипоказання для манго наразі невідомі.
При помірному вживанні його цілком можна додати в раціон, коли треба позбутися зайвих кілограмів. Цей фрукт містить багато води, мало калорій та водночас чимало цукру. Отримати від манго користь вдасться, якщо з’їдати за раз до 100–150 г після іншої їжі. В ідеалі варто поєднувати його з продуктами, які містять білки та жири, щоб уповільнити всмоктування цукру.
Травні ферменти амілаза у манго допомагають швидше та легше перетравити їжу. Харчові волокна поліпшують стан кишківника та теж сприяють здоровому травленню. Його просто додати в меню в будь-яку пору року. Окремо слід згадати про сушене манго. Користь такого продукту — у значно більшій концентрації корисних речовин. Але при схудненні є ризик отримати забагато калорій, бо його поживність у 5 разів вища у порівнянні зі свіжими плодами.
Корисні властивості при термічній обробці зменшуються, тому найкраще їсти його у сирому вигляді. Є кілька вдалих комбінацій, які допоможуть урізноманітнити меню та вповні насолодитися смаком:
Чим корисний баклажан і чи має він протипоказання до вживання? Як правильно готувати цей овоч і як прибрати гіркий присмак? З якими продуктами баклажан поєднується найкраще, а з якими дає незвичний і оригінальний смак?
Повна стаття 11.8.2021
Чи корисна вода з лимоном? Як часто її можна пити? Чи може вона нашкодити? Чи допоможе вода з лимоном схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 25.9.2024
З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.
Повна стаття 23.6.2024
Навіщо їсти гриби? Скільки та як часто можна їх вживати? Чи можуть їстівні гриби нашкодити? Чи допоможуть гриби схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 22.6.2024
Чим корисний чайний гриб? Чи допоможе комбуча схуднути? Чи всім можна пити цей напій? Як приготувати комбучу? Про все це нижче.
Повна стаття 16.6.2024
Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.
Повна стаття 15.5.2024