Як полюбити своє тіло і піклуватись про себе?
Дуже часто чуємо негативні висловлювання людей про своє тіло. “Я товста”, “Який жахливий целюліт”, “Я розжиріла” і т.д. (обрали ще найбільш легкі фразочки). Як змінити ставлення до себе?
Як зробити квас з цвіту бузини? У чому його користь для організму? Чи всім можна його пити? Про все це нижче.
Квас — це напій, отриманий завдяки бродінню натуральних продуктів. Він добре тамує спрагу та позитивно впливає на здоров’я. Квас із квітів бузини — один з варіантів отримати смачний освіжувальний напій. У чому його користь?
Дізнатися більше про користь бузини можна у статті «Бузина: користь, шкода та лікувальні властивості цвіту та ягід»
Кому не можна пити цей квас? Тим, хто має алергію на цвіт бузини чорної, загострення сечокам’яної хвороби, нефрит, нефроз, аденому простати. Враховуючи, що квас є продуктом бродіння, не слід пити його надто багато за раз. Особливо це стосується вагітних і дітей.
Не варто вважати, що цей напій стане ключем до швидкого схуднення. Проте він дійсно позитивно впливає на організм і допомагає знизити вагу. Як саме?
А ще це смачно та урізноманітнює меню. Люди, яким подобається їхнє харчування, зазвичай мають гарний настрій та менше схильні їсти зайве.
Для приготування знадобляться суцвіття чорної бузини з відкритими квітами. Вони мають бути без комах, але з пилком. Пилок не потрібно струшувати, а тим паче змивати. Збирати цвіт слід за сухої погоди в екологічно чистих місцях, зокрема на достатній відстані від автомобільних доріг.
Як готувати?
За бажання можна також додати у цей квас м’яту, а ще повністю чи частково замінити лимон на лайм. Через 5 днів напій буде готовий.
Можна готувати квас з бузини на 10 літрів води у відрі чи великій каструлі. Інгредієнти та пропорції ті самі: цвіт бузини має заповнити всю ємність (але не втрамбовувати), 3 лимони чи 3 ч.л. лимонної кислоти, 500–700 г цукру. Відро треба накрити марлею та залишити на 5 днів. Раз на добу напій варто перемішувати, щоб він не забродив.
Готовий квас проціджують і переливають у пластикові пляшки. Важливо заповнювати пляшку лише на ¾ і стиснути її перед закручуванням, щоб вийшло повітря. Так у пляшці залишиться місце для вуглекислого газу, який буде виділятися. Пляшки зберігають у холодильнику.
Джерело:
https://www.facebook.com/O.Skytalinska/posts/pfbid0RsB4KNk97krqvCgWRvoCbKWdcR6NCaLVspJNWvfvkp4JBZZhrYahEHQH6e6WkMjnl
2.12.2023 Таблиця Калорійності ЦікавеДуже часто чуємо негативні висловлювання людей про своє тіло. “Я товста”, “Який жахливий целюліт”, “Я розжиріла” і т.д. (обрали ще найбільш легкі фразочки). Як змінити ставлення до себе?
Повна стаття 2.10.2020
Чи корисна вода з лимоном? Як часто її можна пити? Чи може вона нашкодити? Чи допоможе вода з лимоном схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 25.9.2024
З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.
Повна стаття 23.6.2024
Навіщо їсти гриби? Скільки та як часто можна їх вживати? Чи можуть їстівні гриби нашкодити? Чи допоможуть гриби схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 22.6.2024
Чим корисний чайний гриб? Чи допоможе комбуча схуднути? Чи всім можна пити цей напій? Як приготувати комбучу? Про все це нижче.
Повна стаття 16.6.2024
Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.
Повна стаття 15.5.2024