Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Як правильно записувати продукти в додаток: у сирому чи готовому вигляді?

Якщо ви правильно записуєте продукти в раціон, то додаток правильно підраховує спожиті калорії калорії і ви успішно досягаєте цільової ваги. Як правильно рахувати калорії і записувати продукти в додаток?

Якщо є можливість – записуйте все у сирому чи сухому вигляді. Якщо ви зважили 40 г вівсянки, то вже неважливо, скільки додали води і як сильно розварили – ви все одно з’їли калорії з 40 г вівсянки. Продукт без термічної обробки позначається листочком, а приготовлений – жовтим значком каструльки. Якщо немає можливості, і ви готуєте не лише собі, а і всій сім’ї, то записуйте у вареному. Якщо ви знаєте бренд продукту, то  теж враховуйте це (також ви можете спробувати знайти продукт по штрих-коду).

Як записувати овочі, курку, рибу, м’ясо, яйця?

Можна і в сирому, можна зважувати і у готовому вигляді (там похибка не така значна, адже вони несильно по різному розварюються). Фрукти можна записувати сирі, запечені, а також розморожені. 

Як записувати крупи, бобові, макарони, напівфабрикати?

Якщо ви собі окремо готувати не можна, то можна зробити ще й таке. До прикладу, макарони. Спробуйте раз зважити 100 г сухих макаронів. Потім слід зважити їх у готовому вигляді. Наприклад, буде 250 г. Тобто, 100 г конкретно ваших макаронів = 250 г варених. А 10 г сухих = 25 г варених. І ви наступні рази знатимете, що якщо ви собі зважили 250 г готових макаронів – це 100 г сухих. Те саме можна зробити з крупами, бобовими. Враховуючи, що ви практично завжди варите в однакових пропорціях крупи до води і приблизно однаковий час, то так калорійність буде доволі точна. І, для більшості, зручніше зважувати собі порції їжі у готовому вигляді, адже так швидше. Напівфабрикати (вареники, зрази і подібне) краще шукати в додатку по бренду.

Чи можна обрати готові страви з каталогу?

Ми НЕ радимо записувати готові страви з каталогу. Наприклад, салат з олією, борщ з куркою, плов з телятиною тощо. Принаймні, на час активного схуднення. Вони потрібні лише для того, щоб зорієнтуватись, або якщо ви їсте в гостях/кафе. Якщо ж ви зараз лише на шляху до досягнення мети – записуйте все по окремості. Тобто, НЕ «тушкована курка зі сметаною» (в якій не дуже відомо скільки і якої частини курки, скільки сметани і якої жирності). Записувати слід так: гомілка куряча без шкірки – 150 г, сметана 10% – 50 г, цибуля 40 г. Так все буде точно підраховано.

Ось приклад, як правильно і не дуже правильно можна записувати продукти (деякі цифри заокруглені, тому в сумі виходить на 1 калорію більше).

Як зберегти свої страви, які готуєте часто?

Стосовно того, як записувати багатокомпонентні страви, такі як: суп, запіканку, кекси, омлет, тушкована курка зі сметаною, рагу з м’ясом і соусом, запечений рулет і т.д. Це все можна зберегти у Мої страви. Так ви можете зберегти абсолютно все, що більш-менш часто споживаєте.  Для цього слід зробити таке:

  1. Записати всі інгредієнти їжі та їхню вагу в один прийом. Наприклад, обід.
  2. Натиснути на 3 крапочки і «Зберегти їжу».
  3. Назвати свою страву, наприклад, Плов з куркою.
  4. Все, ви зберегли страву. Тепер, коли готуватимете цей плов, записуйте цю страву не знову по інгредієнтах, а просто обираєте вкладку «Мої страви» і свій плов. І записуєте, скільки поклали, наприклад, 25% страви або 200 г.

Як врахувати термообробку страви?

Поки, на жаль, лише вручну. Коли треба враховувати термообробку? Якщо ви спекли, припустимо, запіканку, а собі потім зважуєте по по скількись грамів готового (наприклад, то 120 г, то 150 г, то 100 г). Під час випічки вага випаровується, тому 100 г тіста для запіканки могло мати 150 ккал, а готової – вже 190. Як врахувати термічну втрату продукту? Для цього треба зважити страву ДО, наприклад, інгредієнти тіста для запіканки важать 1000 г (в супах, плові та подібному варто враховувати і воду). Зважити після варіння/запікання/випікання, наприклад, буде 800 г запіканки. Далі ділимо 1000:800 = 1.25. На оцей коефіцієнт треба множити грами готової страви, щоб записати, скільки це сирої. Зважили 100 г запіканки готової – це 125 сирої. Так все буде максимально точно. Якщо змін у вазі страви до і після майже нема, то можна коефіцієнт не враховувати.

Таблиця Калорійності

29.3.2021 Таблиця Калорійності Користування Таблицею калорійності

З архіву

Корисні властивості кизилу

Кизил або ж дерен – це невеликі червоні ягоди продовгуватої форми, які дозрівають на початку осені. Чим корисна ягода кизил? Кому варто включити ці ягоди у свій раціон, а кому навпаки не варто їх споживати? В яких рецептах смакує кизил і з чим його поєднувати?

Схожі статті

Представляємо “Копіювання на кілька днів”

Шановний користувачу,
у нас для тебе є чудова новина! Вийшла оновлена версія застосунку, в якій з’явилася нова зручна функція – можливість копіювати в раціоні їжу відразу на кілька днів!

Переглянути в додатку

Що це означає?

Тобі більше не потрібно повторно додавати одну і ту ж їжу на кожен день або копіювати її окремо. Тепер тобі необхідно вибрати продукт, який хочеш скопіювати, й додати його відразу на кілька днів. Це зекономить твій час і надасть тобі кращий огляд раціону.

Як працює ця функція?
Відкрий свій раціон.
Вибери їжу, яку хочеш Скопіювати.
Вибери дні, до яких ти хочеш скопіювати їжу і це все!

Спробувати

Не забудь оновити додаток до останньої версії, щоб одразу спробувати нову функцію.

Дякуємо, що користуєшся Таблицею Калорійності

З найкращими побажаннями
команда Таблиці Калорійності 💚

Людина навчається на помилках. І це також стосується планування раціону.

Ми покращили для тебе видалення помилкових записів.

Шановний користувачу,

ми знаємо, що не завжди все виходить з першого разу, тому ми хочемо представити тобі ще одну новинку!
Тепер в застосунку ти можеш позначити та видалити кілька записів одночасно з раціону і навіть цілий обід або день.

Більше не потрібно видаляти кожен запис окремо. Якщо у Твоєму раціоні знайдуться помилки або ти захочеш відредагувати свій запис, тепер ти можеш це зробити швидше і простіше.

Переглянути в додатку

Як це зробити?
➡ Необхідно позначити вибрані записи або цілий прийом їжі в раціоні й видалити їх одним кліком.
Не забудь оновити застосунок до останньої версії та спробувати цю нову функцію вже зараз.

Спробувати

Дякуємо, що залишаєшся разом з нами.

Твоя команда Таблиці Калорійності 💚

Як поділитись раціоном з членами сім’ї, дієтологом або тренером?

В програмі Таблиця калорійності користувач може надати можливість перегляду, коментування та редагування свого раціону лікарю, спеціалісту з харчування або члену родини. Як це зробити? Як лікар або спеціаліст може вести пацієнта з допомогою Таблиці калорійності?

Як додати новий продукт або штрих-код у Таблицю калорійності?

Ви можете додати будь-який магазинний продукт в додаток. Головне, щоб на етикетці була інформація про кількість калорій, білків, жирів, вуглеводів (КБЖВ). Також можна додати продукту штрих-код з упаковки. Нижче є скріншоти із поясненням, як створити новий продукт або запропонувати штрих-код.

Детальний гід по схудненню: все про калорії, активність, продукти

Схуднення – це не про дієти чи виснажливі тренування. Схуднути можна безпечно, поступово, здоровим шляхом. Нижче відповіді на питання: які продукти їсти, як враховувати свою активність при схудненні, як правильно заповнювати додаток, як правильно складати свій прийом їжі, що робити із солодощами і т.д.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner