Печені яблука: користь та рецепт приготування
Чи корисні печені яблука? Чи можуть вони нашкодити? Чи можна цей десерт тим, хто худне? Як урізноманітнити простий рецепт запечених яблук? Про все це нижче.
Які корисні речовини містяться у фісташках? Чи всім можна їх їсти? Яка порція є безпечною? Чи допоможуть фісташки схуднути? Про все це нижче.
Фісташки — це плоди фісташкових дерев і кущів, тверда оболонка яких розкривається під час дозрівання. Вони мають зелений колір і характерний смак. Ці горіхи на 50–60% складаються з жирів. Цим пояснюється їхня висока калорійність — 560–610 ккал на 100 г сухих очищених фісташок. Їхня харчова цінність:
А ще у них є 7,5 г харчових волокон на 100 г продукту. Фісташки, як і інші горіхи та насіння, найкраще їсти у сирому вигляді. Так організм отримує максимум корисних речовин. Натомість у смажених горіхах кількість вітамінів зменшується, а якщо вони ще й солоні, то дуже легко перевищити денну норму солі. Чому небезпечно вживати забагато солі, можна прочитати у статті «В яких продуктах є натрій?»
У чому користь фісташок? У 30 г цих горіхів міститься:
У меншій кількості також присутні цинк, калій, вітаміни Е, К, В2, В3, В5, фолієва кислота та кальцій. Чим корисні фісташки? Вони забезпечують потребу одразу в багатьох корисних речовинах. Як впливає на організм вітамін В6, якого так багато в цих горіхах?
Навіть лише завдяки високому вмісту вітаміну В6 є достатньо причин щодня їсти фісташки. Користь від них не обмежується лише ним. Чому ще цей продукт вартий уваги?
Фісташки багаті на білок — у 30 г горіхів міститься майже 6 г білка, що для багатьох становить 5% денної норми. Завдяки цьому вони можуть бути корисні для веганів і вегетаріанців. У чому користь фісташок для жінок? Завдяки вмісту багатьох корисних речовин з ними буде легше отримувати норму вітамінів і мінералів під час вагітності.
Єдина причина повністю відмовитися від фісташок — алергія на ці горіхи. Якщо після них виникають проблеми з травленням, варто проконсультуватися з лікарем щодо можливості вживати їх у майбутньому. Яких часткових обмежень варто притримуватися, щоб уникнути шкоди? Їсти помірну кількість горіхів — до 20–30 г на день. Про фісташки з сіллю та харчовими добавками краще забути.
Якщо дотримуватися невеликого дефіциту калорій, фісташки можна включати у свій раціон під час схуднення. З ними вкластися в норму ккал буде простіше, ніж з іншими горіхами, бо вони одні з найменш калорійних. Ключова умова — денна порція має бути в межах 30 г. Фісташки допомагають втрачати вагу, бо:
Чи корисні фісташки у шкаралупі? Так, бо їхнє лущення потребує часу, тож людина встигає усвідомити, що наїлася, з’ївши менше горіхів, ніж якби вони були очищеними. Ще одна причина — кількість лушпиння допомагає контролювати розмір порції. Достатньо пару разів почистити та зважити фісташки, щоб надалі доволі точно оцінювати кількість з’їдених горіхів без ваг.
Джерела:
https://www.healthline.com/nutrition/9-benefits-of-pistachios
https://www.medicalnewstoday.com/articles/322899#benefits
29.2.2024 Таблиця Калорійності Цікаве
Чи корисні печені яблука? Чи можуть вони нашкодити? Чи можна цей десерт тим, хто худне? Як урізноманітнити простий рецепт запечених яблук? Про все це нижче.
Повна стаття 16.6.2023
Чи корисна вода з лимоном? Як часто її можна пити? Чи може вона нашкодити? Чи допоможе вода з лимоном схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 25.9.2024
З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.
Повна стаття 23.6.2024
Навіщо їсти гриби? Скільки та як часто можна їх вживати? Чи можуть їстівні гриби нашкодити? Чи допоможуть гриби схуднути? Про все це нижче.
Повна стаття 22.6.2024
Чим корисний чайний гриб? Чи допоможе комбуча схуднути? Чи всім можна пити цей напій? Як приготувати комбучу? Про все це нижче.
Повна стаття 16.6.2024
Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.
Повна стаття 15.5.2024