Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Що робити після переїдань або застіль?

Всі розуміють, що не варто переїдати на застіллях. Та й загалом свято – це хороші емоції, а не наїстись так, що аж дихати важко. Але що робити, якщо все ж переїли?

Якщо переїли, то на наступний день-два треба трішки підкорегувати свій раціон:

  1. Більше пити. Особливо, якщо був присутній алкоголь. Води треба на 0.5-1 л більше норми.
  2. Більше ходіть. За переїдання нарахуйте собі «штраф» – погуляйте 1.5 години пішки.
  3. Наступного дня не треба голодувань. Якщо дуже-дуже переїли, то зменшіть калорійність до 1200 на день-два. І вживайте просту їжу (наприклад, овочевий суп з куркою чи рибою без засмажок, салат з вареним яйцем, гречку, омлет, парові страви, йогурт). І бажано без червоного м’яса (воно важке для травлення). Дайте організму і травленню трохи відпочити.
  4. Обов’язково на перекус включіть натуральний йогурт без додатків (але це не весь раціон на день!). Йогурт допоможе кишківнику відійти від навантаження і нормалізує мікрофлору (жирне, смажене, гіпер-солодкі десерти і що там ще було на святі, зазвичай, погіршує стан мікрофлори).
  5. Постарайтесь включити в раціон більше салатної зелені, овочів. Це дасть клітковину і допоможе кишківнику впоратись з усім, що ви наїли (раптом виникне порушення в роботі).

P.S.: що ми маємо на увазі під переїданням? Наприклад, піца з пивом в компанії друзів. У шматочку піци 100 г, припустимо, 275 ккал (все дуже залежить від начинки). Ви з’їли цілу піцу діаметром 30 см (близько 550 г) + 0.5 л пива. В результаті маєте 1700 ккал. За вечір. І ні, не варто голодувати весь день перед цим. Бо інакше апетит розгуляється на всі 3000 ккал.

Найкраще, що можна зробити на святкуванні, щоб не переїсти – насолоджуватись спілкуванням!

Таблиця Калорійності

13.7.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

З архіву

Детальний гід по схудненню: все про калорії, активність, продукти

Схуднення – це не про дієти чи виснажливі тренування. Схуднути можна безпечно, поступово, здоровим шляхом. Нижче відповіді на питання: які продукти їсти, як враховувати свою активність при схудненні, як правильно заповнювати додаток, як правильно складати свій прийом їжі, що робити із солодощами і т.д.

Схожі статті

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим можна замінити сіль?

Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.

Харчування для набору маси: що їсти, щоб наростити м’язи?

Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.

Що таке дефіцит калорій та як його вирахувати?

Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.

10000 кроків: скільки калорій спалює таке навантаження?

Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner