Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Як організувати здорове харчування на невеликий бюджет?

Як же ми часто чуємо фразу про те, що харчуватись корисно – це дорого. Чому? Хіба обов’язково їсти бразильські горіхи, морські гребінці та кіноа? Можна організувати нормальне харчування майже на будь-який бюджет. Ось декілька порад:

  1. Планування. Варто прописувати меню на тиждень, а краще на два. Можна навіть рахувати по калоріях, щоб не їсти зайвого. По меню складаємо список покупок. Це морока? Трохи є, займе годину-дві часу. Зате економія дуже суттєва.
  2. Розставляйте пріоритети. Курячі стегенця дешевші за ковбасу і напівфабрикати. Риба обійдеться дешевше за кілограми печива на місяць. Порахуйте, скільки на місяць ваша родина витрачає на такі некорисні продукти.
  3. Сезонність – ключове. Нема сенсу взимку розщедрюватись на дорогі іноземні ягоди чи овочі.
  4. Грами. Пам’ятайте, що навіть дорогі продукти можна собі дозволити, якщо підходити до справи з вагами. 20 г мигдалю коштує 10 грн, а 80 г лосося – 30-40 грн. Не треба їсти кілограмами. Під час готування це теж важливо. Варимо не каструлю гречки, а чітко потрібну порцію, яку з’їсте (наприклад, 250 г на сім’ю).
  5. Аналоги. Кіноа, насіння чіа, бразильські горіхи, лосось? Гречка/ячна, льон, волоські горіхи, скумбрія і оселедець. Завжди і практично на все можна знайти доступніші українські продукти.
  6. Акції та знижки – хороший варіант. Але! Не акції на шоколадки. Проте, корисні продукти теж бувають по акціях. Можна навіть відслідковувати їх на сайтах супермаркетів, і виловлювати по знижках консервований тунець, слабосолону рибу, заморожені морепродукти, крем-сир та решту не найдешевших продуктів.
  7. Заготовки. Не встигаєте щось з’їсти? Заморожуйте. Знайшли хорошу і недорогу курку/рибу/м’ясо? Заморожуйте.  І ягоди на зиму також заморожуйте чи сушіть. А потім взимку їмо 50 г ягід до каші і маємо порцію вітамінів.
  8. Розширюйте погляд. Суп з хребтів лосося (на яких лишається доволі багато м’яса), субпродукти (курячі сердечка, наприклад) і подібне – це крутий і бюджетний варіант.

Таблиця Калорійності

14.8.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

З архіву

Чим корисна петрушка

Петрушка – це суперфуд, який росте на кожному городі. Які вітаміни у петрушці та в якій кількості? Кому рекомендовано включити її в раціон? Чи є протипоказання до вживання цього виду зелені? Як правильно їсти петрушку, щоб всі вітаміни максимально засвоїлись? Про все це нижче.

Схожі статті

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим можна замінити сіль?

Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.

Харчування для набору маси: що їсти, щоб наростити м’язи?

Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.

Що таке дефіцит калорій та як його вирахувати?

Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.

10000 кроків: скільки калорій спалює таке навантаження?

Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner