Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Що робити, якщо вага не падає?

Ви вже кілька місяців збалансовано харчуєтесь і контролюєте свій раціон? Вага поступово падала, а тепер просто зупинилась? Поради нижче допоможуть зрушити вагу з місця.

Перше, що слід зауважити: таке буває майже у кожного. Дуже часто вага зупиняється. Але з часом вона продовжить падати, треба набратись терпіння. З дієвих порад допоможе таке:

✅ Якщо ви їсте стільки калорій, щоб худнути, то спробуйте 1-3 дні їсти по калорійності для підтримки ваги. Наприклад, якщо ваша денна калорійність для схуднення 1600, а для підтримки ваги 1900 – спробуйте кілька днів притримуватись калорійності 1900.

✅ Дуже мало сну? Постійний стрес? Це впливає. Тож усунути причини треба обов’язково.

✅ Якщо займаєтесь в залі – зробіть на 3-4 дні паузу у спорті. Замість залу пройдіться просто парком. Дайте організму відпочинок.

✅ Ваша калорійність точно відповідає потребі? Оновіть дані у своєму профілі «Таблиця калорійності». До прикладу, якщо ви вже 3-4 місяці харчуєтесь із денною калорійністю 1600 і схудли на 6-8 кілограмів, то ваша денна норма калорій вже трохи змінилась. Тож вкажіть нову вагу.

✅ Впевнені, що випиваєте денну норму води? Можливо є стрес? Гормональні коливання? Ці фактори також можуть впливати на застій ваги. Тож нормалізуйте ці моменти і почекайте трохи.

✅ Спробуйте змінити вид вправ. Якщо ви займаєтесь в залі чи навпаки просто прогулянками – спробуйте 2-4 тижні зайнятись іншими варіантами спорту. Наприклад, йога, танцювальна аеробіка або зумба, розтяжка чи пілатес. Якщо нема вправ – тоді варто додати 🙂

✅ Вимірюйте об’єми, а не лише вагу. Цілком можливо, що вага стоїть, але об’єми поступово зменшуються. Особливо це стосується тих, хто займається в залі.

Таблиця Калорійності

16.9.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради, Як худнути?

З архіву

Правильне харчування взимку — ідеї смачних та корисних страв

Влітку харчуватись корисно – не так складно. А от взимку, коли овочів і фруктів обмаль, якість раціону може погіршитись. Як харчуватись взимку, щоб отримати всі потрібні вітаміни? Як скласти собі зимове меню для схуднення?

Схожі статті

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим можна замінити сіль?

Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.

Харчування для набору маси: що їсти, щоб наростити м’язи?

Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.

Що таке дефіцит калорій та як його вирахувати?

Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.

10000 кроків: скільки калорій спалює таке навантаження?

Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner