Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Рослинне молоко: користь чи маркетинг?

Останнім часом, велику популярність набуває рослинне молоко. Це може бути молоко з мигдалю, кунжуту, маку, грецьких горіхів, фундуку, кокосу, вівсянки тощо. Проте, чи є в такому напої користь?

Рослинне молоко має доволі багато переваг:

✅ не містить холестерину і лактози (яка в багатьох людей складно розщеплюється);
✅ містить багато вітамінів: у горіховому велика кількість «вітамінів краси» А і Е, порція кунжутного молока покриє добову потребу кальцію, а молоко з круп (вівсяне, гречане) – джерело вітамінів групи В та заліза;
✅ воно менш калорійне за сировину, містить менше жирів;
✅ смачна альтернатива молока у кашах, каві, смузі та випічці;
✅ жмих, який лишається після виготовлення молока, можна використати у випічці чи смузі як джерело клітковини.

Проте, у магазинного рослинного молока є суттєвий недолік: у нього часто додають некорисні додатки (рафіновані жири, ароматизатори, цукор). Тож, якщо й вживати рослинне молоко, то дуже уважно дивіться на склад. Або ж робіть його самостійно. Тим паче, воно робиться дуже просто.

Якщо ж стоїть питання, яке молоко обрати (рослинне чи коров’яче/козяче), то треба обирати те, що підходить конкретно вашому організму. Є думка, що тваринне молоко шкідливе для дорослих.

Зокрема, частина людей після його вживання через лактозу може відчувати важкість у шлунку, здуття, помічати висипання і поганий стан шкіри. В такому випадку краще від нього відмовитись (саме від молока, а кисломолочні продукти краще залишити). Якщо ж таких симптомів і лактозної непереносимості немає, то можна спокійно його вживати у помірних кількостях. Банальний приклад: від 50 мл звичайного молока в каву не буде дискомфорту, а від склянки 250 мл може бути дискомфорт. Тож варто знати оптимальну кількість для вас. А рослинне молоко можна додати для різноманіття.

Таблиця Калорійності

5.11.2020 Таблиця Калорійності Цікаве

З архіву

Як варити чорний рис, щоб було максимально корисно та смачно?

Незвичний для нашої країни, але оригінальний на смак і неймовірно корисний. В чому особливості чорного рису і чим він відрізняється від білого? Як його готувати та з чим поєднувати? Про все це нижче.

Схожі статті

Чим корисний зефір та кому не варто його їсти?

З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.

Чим корисні гриби для організму?

Навіщо їсти гриби? Скільки та як часто можна їх вживати? Чи можуть їстівні гриби нашкодити? Чи допоможуть гриби схуднути? Про все це нижче.

Чайний гриб (комбуча): користь та шкода

Чим корисний чайний гриб? Чи допоможе комбуча схуднути? Чи всім можна пити цей напій? Як приготувати комбучу? Про все це нижче.

Хумус: користь, з чим їсти та як приготувати

Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.

Фенхель: користь і шкода для організма

Чим корисний фенхель? Як він впливає на організм? Чи допоможе схуднути? Чи може фенхель нашкодити? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner