Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Як зробити так, щоб уся сім’я харчувалась корисно?

Дуже часто чуємо, що хтось (частіше жінки) зривається і перестає худнути, бо інші члени сім’ї споживають некорисну їжу. Як зробити так, щоб ваші рідні звикли до здорового харчування?

Припустимо, ви і ваші члени сім’ї звикли їсти смажену курку, шаурму, пиріжки, смажену картоплю і салати з майонезом… І тут в один прекрасний день ви вирішили, що час усім їсти парову курку, броколі і хлібці з авокадо. Так, у вас є мета – класна фігура. А у вашої сім’ї? Вони собі живуть, все влаштовує, і тут такі зміни. Звісно, більшість буде в тій чи іншій мірі опиратись. Але ж ви хочете попіклуватись про сім’ю, адже шкідливе харчування негативно впливає на здоров’я. Тому в цій ситуації можна зробити наступне:

✅ Відкиньте прісну їжу

Берете натуральні спеції і сипите всюди. В суп, до курки, риби, овочів. Серйозно, спеції рятують. Особливо важливо для чоловіків. Для малих дітей, звісно, або менше спецій, або не додавати взагалі.

✅ Шукайте компроміси і зменшіть тиск

80% харчування може бути корисним, 20% не дуже. Якщо чоловік 3 прийоми їжі з’їв корисного, але хоче снікерс чи пакетик чіпсів – це не страшно. Бо базовий раціон в нього корисний.

✅ Крок за кроком

Сім’я звикла до смаженого, майонезу, пиріжків, солодких газованок, а ви їм пропонуєте на заміну парове, йогурт, яблука і мінералку? Дійте поступово. Замініть газованку на узвар чи яблучний компот, наприклад (бажано без цукру, щоб був солодкий за рахунок фруктів). Смажте на антипригарній сковорідці, олії 5 г, а не 50, запікайте. Зробіть домашній майонез. З часом – йогурт чи сметану з гірчицею. А замість пиріжків зробіть корисну шарлотку чи кекси (рецепти є в нашій  програмі). Поступово ви знайдете до всього смачні корисні альтернативи.

✅ Запікання рятує

Картоплю, овочі, курку, рибу і т.д. – запікання робить все смачнішим (тільки не забувайте про пункт 1!).

✅ Класно, коли є вибір

Зробили тушковану капусту? Можна ще запекти трохи грибів і зробити салат з помідорів-огірків (поки вони є, принаймні). Нехай у родичів буде можливість обирати те, що більш смакує (у всіх же є свої смаки, це нормально).

Не хвилюйтесь. Зазвичай, такі «танці з бубном» потрібні лише на перший час, щоб допомогти замінити шкідливі звички на корисні.

Таблиця Калорійності

12.11.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

З архіву

Як зробити так, щоб уся сім’я харчувалась корисно?

Дуже часто чуємо, що хтось (частіше жінки) зривається і перестає худнути, бо інші члени сім’ї споживають некорисну їжу. Як зробити так, щоб ваші рідні звикли до здорового харчування?

Схожі статті

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим можна замінити сіль?

Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.

Харчування для набору маси: що їсти, щоб наростити м’язи?

Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.

Що таке дефіцит калорій та як його вирахувати?

Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.

10000 кроків: скільки калорій спалює таке навантаження?

Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner