Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Як харчуватись на зимові свята?

На зимові свята всі бояться набрати зайві кілограми. Адже нас чекають численні святкові застілля. Як не набрати зайвого і як харчуватись на свята? Допоможуть перевірені і дієві поради нижче.

✅ Новий Рік, Різдво, Святвечір – це 3 дні, фактично. А не 3 тижні. Якщо ви їстимете, що захочете, 3 дні, а решту днів будете рахувати калорії… То ці 3 дні – це взагалі не страшно. А от якщо 3 тижні буде харчовий загул, то… Не дуже ок 🙂 Це, певно, найдієвіша порада.
✅ Емоції важливіші за їжу. Радійте святу, спілкуванню. Придумайте розваги для гостей, а не просто сидіти і їсти.
✅ Якщо є корисні та смачні альтернативи, то замінюйте ними шкідливі продукти. Наприклад, спробуйте 15-20 г 10%-ї сметани і 5-10 г зернової гірчиці. Говоримо чесно, це дуже хороша заміна майонезу (в плані смаку також, просто скуштуйте і тоді вирішите). Запечена курка/м’ясо теж смачніші, за смажені.
✅ Краще менше, але більш якісне. Меншу кількість салату зробити, але з відвареним м’ясом, ніж з дешевою ковбасою. Не 30 бутербродів з шпротами чи “сирним продуктом”, а 15 з слабосолоним лососем чи твердим сиром.
✅ Не забувайте про питну воду. Вона особливо важлива в свята через алкоголь та слону їжу, а також, щоб допомогти кишківнику з усім впоратись.
✅ Рухайтесь. Більше руху = більше спалюєте = менше набираєте. Логічно, очевидно і дієво/
✅ Ніяких голодувань після свят. Їсти треба. Можна меншу кількість калорій (1200+), але треба.
✅ Не голодуйте перед святами. Скажемо коротко: ідея провальна.
✅ Не звинувачуйте себе після свят. Пацюйте над собою, а не гризіть себе.

Таблиця Калорійності

28.12.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

З архіву

Продукти для підвищення гемоглобіну: не м’ясом єдиним!

Як підтримувати гемоглобін у межах норми і які показники є нормальними? Скільки заліза міститься в продуктах? Які продукти піднімають гемоглобін і як їх правильно споживати, щоб залізо з них максимально засвоювалось? Чи можна з допомогою продуктів підняти гемоглобін, якщо він низький? Про все це нижче.

Схожі статті

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим можна замінити сіль?

Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.

Харчування для набору маси: що їсти, щоб наростити м’язи?

Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.

Що таке дефіцит калорій та як його вирахувати?

Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.

10000 кроків: скільки калорій спалює таке навантаження?

Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner