Біофлавоноїди: що це, для чого, як працюють?
Біофлавоноїди – мега цінні сполуки, які містяться в рослинних продуктах. Що саме вони роблять, з чого їх можна отримати?
Біофлавоноїди: користь і дія на організм
✅ допомагають вітамінам засвоїтись, особливо вітамінам С і В12;
✅ стають активними гравцями імунної системи;
✅ корисні для мозку і психічного здоров’я;
✅ зміцнюють судини, в тому числі капіляри (через які буває судинна сіточка на шкірі або купероз);
✅ детоксикаційна дія (біофлавоноїди підтримують детоксикаційну роботу печінки);
✅ боряться зі зморшками на шкірі і підтримуються здоров’я суглобів (позитивно впливають на сполучну тканину і утворення колагену);
✅ сприяють здоров’ю гормональної системи (тому, що добре впливають на щитовидку);
✅ поліпшують обмін речовин (бо корисні для підшлункової);
✅ забезпечують антиоксидантну дію;
✅ сприяють нормальному травленню, особливо при проблемах із застоєм жовчі (мають легку жовчогінну дію).
В яких продуктах містяться біофлавоноїди?
- В ягодах, а найбільше в: малині, чорниці, ожині, шовковиці, чорній смородині і порічці, лохині, вишні, аґрусі, суниці – їх можна також сушити при невисоких температурах в сушці і заморожувати)
- В зелені: петрушка, кріп, цибуля, шпинат, щавель, базилік, рукола тощо.
- В овочах, а особливо в: буряці, усіх видах капусти, моркві, цибулі, часнику, кольорових перцях, баклажанах.
- В фруктах: в темному винограді, сливах, яблуках, апельсинах, лимонах, грейпфрутах й інших.
Додавайте ягоди до теплої каші, йогурту, домашнього сиру, хлібців з арахісовою пастою чи просто на десерт. Щодня включайте в раціон зелень, і майже у кожен прийом їжі – овочі.
Робіть свою тарілку різнокольоровою, і отримаєте – вітаміни, клітковину та біофлавоноїди. Потужне тріо, яке піклується про ваше здоров’я.
8.7.2021
Таблиця Калорійності
Цікаве