Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Як витрачати на здорове харчування менше часу?

Як зробити так, щоб приготування корисних страв не займало надто багато часу? Є 4 лайфхаки, які прийдуть на допомогу.

Спосіб 1. Зручний варіант – заморожувати готові страви, які потім лишається тільки розігріти і доповнити овочами або салатом. Це допоможе тим, кому вкрай бракує часу у будні дні на готування корисних страв. Що можна заморозити?

  • плов з булгуру або рису (крупа, морква, цибуля, гриби і/або курка чи інше м’ясо).
  • млинці з корисного борошна (цільнозернове, вівсяне, гречане) + начинка в середину. Як варіант: курячий фарш або гриби з цибулею і  морквою (вже приготовлені!), тушковані яблука без цукру, сир з родзинками;
  • домашні сирники;
  • корисні фаршировані перці (рецепт є в нас в додатку);
  • різноманітні котлети (в додатку є 21 рецепт курячих, рибних, м’ясних, овочевих);
  • фалафелі або вже зварений нут чи квасоля (лишається дістати, розморозити і в салат). З нутом/квасолею особливо класна тема, бо щоразу замочувати їх на ніч і варити годину – лінь. А готовий і заморожений смаку майже не втрачає.

Все просто. Приготували 6 порцій плову, 2 з’їли – 4 заморозили. Витрачання часу на приготування 2 чи 6 порцій майже однакове. Зате у вас вже буде в морозилці запас. Чи це є менш смачним, ніж свіжоприготовлене? Трохи є. Чи смачніше і корисніше за магазинні напівфабрикати? Однозначно.

Спосіб 2. Готуйте з запасом. Наприклад, готуєте страву на двох на вечерю. Приготуйте 4 порції і 2 з них будуть на обід або вечерю наступного дня.

Спосіб 3. Готувати у неділю декілька порцій страв, і відкласти у лоточки на обід понеділка та вівторка. До прикладу, гречка з запеченою курячою ніжкою. Їх допустимо зберігати у закритій ємності 2 дні.

Спосіб 4. Не обов’язково витрачати час. Кисломолочний сир з фруктами, корисна гранола з йогуртом, йогурт з сухофруктами і горіхами (але не магазинний з купою цукру), корисні бутерброди… Це нормально. Це швидко. Це здорове харчування.

Таблиця Калорійності

10.9.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

З архіву

Чим корисний хамон?

Що таке хамон? Що впливає на його якість? Скільки його можна їсти? Чи варто вживати хамон під час схуднення? Про все це нижче.

Схожі статті

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим можна замінити сіль?

Що можна використати замість солі? Які приправи можуть її замінити? Які продукти з сіллю підійдуть для приготування їжі? Про все це нижче.

Харчування для набору маси: що їсти, щоб наростити м’язи?

Як харчування впливає на формування м’язів? Чому лише тренувань недостатньо? Що треба їсти, щоб набрати м’язову масу? Про все це нижче.

Що таке дефіцит калорій та як його вирахувати?

Як розрахувати свою норму калорій? Чому дефіцит калорій не повинен бути надто великим? Яким він має бути, щоб схуднути та не нашкодити здоров’ю? Про все це нижче.

10000 кроків: скільки калорій спалює таке навантаження?

Чому саме таку кількість кроків радять проходити за день? Скільки калорій спалює 10000 кроків? Якщо пройти менше, як це вплине на організм? Чи допоможуть 10 тисяч кроків схуднути? Про все це нижче.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner