Шлях до здоров'я
та благополуччя
App store rating

Шлях до здоров'я
та благополуччя

Як зробити рослинне молоко?

Про користь ми розписували в попередній статті. Як приготувати рослинне молоко в домашніх умовах?

ІНГРЕДІЄНТИ. Горіхи або насіння в сирому вигляді (кунжут , волоські горіхи, мак, мигдаль, кеш’ю, фундук, вівсянка, зелена гречка, свіжий кокос, насіння соняшникове, конопляне, гарбузове і т.д.). Вода. За бажанням щось солодке – мед або фініки.

ОБЛАДНАННЯ. Блендер. Марля або бинт. Пляшка або чашки для готового молока.

ЧАС ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ. Близько 10 хвилин.

Що ж робити? Розкажемо на прикладі кунжуту.

100 г кунжуту замочити у 300 мл води. Лишити на 5+ годин (краще на ніч). Зранку воду злити. Покласти розмочений кунжут в блендер. Залити питною водою (600-800 мл, спочатку беріть менше). Подрібнювати блендером 5 хвилин (робіть міні-перерви, щоб блендер не перегрівся). Вилити цю масу через 2-3 шари марлі або бинта в ємність для молоко. Відтиснути добре залишки сировини.

Все, молоко готове. Зберігати в холодильнику до 3-5 днів.

Жмих з кунжуту можна додавати в каші, смузі, корисні цукерки тощо. Це хороші харчові волокна. З кунжуту 650-850 мл коштує близько 15-20 грн (якщо брати кунжут на вагу).

Якщо берете горіхи, то співвідношення приблизно таке: 1 склянка горіхів на 4 склянки води (можна і 5, але буде водянисте на смак). Як показує практика, оптимальний варіант в плані смаку і ціни виходить з кунжуту, волоських горіхів і маку. В молоко з волоських горіхів краще додавати 1 фінік або ложечку меду, а макове і кунжутне смачні без підсолоджувача.

Таблиця Калорійності

9.11.2020 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

З архіву

Корисні властивості хурми

Чим корисна хурма? Кому її можна споживати? Чи можна їсти хурму тим, хто худне? Скільки в ній вітамінів, калорій і цукру? Які є оригінальні рецепти з хурмою та з якими продуктами вона поєднується найкраще? Все, що варто знати про хурму, читайте у цій статті.

Схожі статті

Чим корисний зефір та кому не варто його їсти?

З чого виготовляють зефір? Які корисні властивості йому приписують? Що з цього правда, а що — ні? В яких випадках можна їсти зефір? Про все це нижче.

Хумус: користь, з чим їсти та як приготувати

Чим корисний хумус? Чи всім можна його їсти? Чи допоможе хумус схуднути? Як приготувати його самостійно? Про все це нижче.

Чим корисний буряк для організму людини?

У чому користь буряка? Як часто його можна їсти? Чи допоможе він схуднути? Кому не варто їсти буряк? Про все це нижче.

Чим замінити хліб в харчуванні?

Який хліб точно не слід їсти? Які альтернативи існують? Які продукти краще їсти замість хліба під час схуднення? Про все це нижче.

Чим обідати в спеку? 10 літніх рецептів

В спекотну погоду їсти не особливо хочеться, правда? Тим паче готувати щось, адже від готування в квартирі стає ще більш спекотно. А потім ввечері повертаєтесь додому, спека вже спала, голод прокидається і хочеться їсти все, що на очі трапиться. Бувало таке? Саме тому не варто пропускати обід. Але на спекотний час краще вибирати літні рецепти: прохолодні, швидкі, які не потребують готування на плиті.

Доступні там, де вони вам потрібні

Графіки калорійності доступні онлайн, на телефонах, планшетах і смарт-годинниках, таких як Garmin і Apple Watch.

App Store Google Play

Dine4Fit Banner Dine4Fit Banner