Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Рослинне молоко: користь чи маркетинг?

Останнім часом, велику популярність набуває рослинне молоко. Це може бути молоко з мигдалю, кунжуту, маку, грецьких горіхів, фундуку, кокосу, вівсянки тощо. Проте, чи є в такому напої користь?

Рослинне молоко має доволі багато переваг:

✅ не містить холестерину і лактози (яка в багатьох людей складно розщеплюється);
✅ містить багато вітамінів: у горіховому велика кількість «вітамінів краси» А і Е, порція кунжутного молока покриє добову потребу кальцію, а молоко з круп (вівсяне, гречане) – джерело вітамінів групи В та заліза;
✅ воно менш калорійне за сировину, містить менше жирів;
✅ смачна альтернатива молока у кашах, каві, смузі та випічці;
✅ жмих, який лишається після виготовлення молока, можна використати у випічці чи смузі як джерело клітковини.

Проте, у магазинного рослинного молока є суттєвий недолік: у нього часто додають некорисні додатки (рафіновані жири, ароматизатори, цукор). Тож, якщо й вживати рослинне молоко, то дуже уважно дивіться на склад. Або ж робіть його самостійно. Тим паче, воно робиться дуже просто.

Якщо ж стоїть питання, яке молоко обрати (рослинне чи коров’яче/козяче), то треба обирати те, що підходить конкретно вашому організму. Є думка, що тваринне молоко шкідливе для дорослих.

Зокрема, частина людей після його вживання через лактозу може відчувати важкість у шлунку, здуття, помічати висипання і поганий стан шкіри. В такому випадку краще від нього відмовитись (саме від молока, а кисломолочні продукти краще залишити). Якщо ж таких симптомів і лактозної непереносимості немає, то можна спокійно його вживати у помірних кількостях. Банальний приклад: від 50 мл звичайного молока в каву не буде дискомфорту, а від склянки 250 мл може бути дискомфорт. Тож варто знати оптимальну кількість для вас. А рослинне молоко можна додати для різноманіття.

З архіву або читайте також:

Корисні продукти для печінки: що корисно і чого не любить печінка?

5.11.2020 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті