Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Льон: як правильно їсти?

Просто посипаєте льоном салат? Додаєте його в каші чи випічку? Так користі від льону практично немає! Як же його їсти правильно, щоб засвоювались десятки корисних речовин?

Одразу зауважимо, як їсти НЕ варто, раптом ви не дочитаєте до кінця. Не варто ним просто посипати салат чи додавати під час термообробки. Жодної термообробки! Він там може покращити консистенцію, але користі вже не буде.

Варіантів правильного споживання льону аж 3!

 Гарно промити. Замочити на ніч у прохолодній або теплій (не гарячій!) воді. Пропорція – 1 частина льону до 3 частин води (4, якщо кисломолочні продукти). Тобто, замочуєте 30 г льону у 90 мл води. Зранку, не зливаючи рідину (!) подрібнюєте в блендері разом з улюбленими ягодами чи фруктами. Або подрібнюєте лише льон, а прикрашаєте все цілими ягодами, фруктами, насінням, кокосовою стружкою тощо. Додаєте в смузі зі шпинатом і яблуком, кефіром, ряжанкою тощо (в програмі Таблиця калорійності є різні варіанти живих каш з льону). 15-30 г на день цілком достатньо.

 Промити, просушити і подрібнити в кавомолці. Можна додати в теплу (не гарячу!) кашу або салат. АЛЕ! Дрібнити безпосередньо перед вживанням. Так користі буде максимум. Або зберігати в темному прохолодному місці, закритим кришкою, до 2 днів.

Замочувати у йогурті або інших кисломолочних продуктах. І дрібнити в блендері. Або, якщо дуже не любите подрібнене, то гарно пережовувати. Добре. Зосереджено. Свідомо пережовувати.

Для чого всі ці заморочки? Льон просто так не перетравлюється в кишківнику. Тож, щоб він засвоювався – треба, щоб він був у подрібненому і бажано розмоченому вигляді.

Ще одне. Загущена після льону вода (та, якою ви заливали льон), дуже корисна для слизової кишківника. Самі ж корисні речовини і клітковина покращує мікробіоту і нормалізує роботу кишківника.

Крім цього, льон корисний для серцево-судинної системи, є профілактикою утворення тромбів, корисний при діабеті 2 типу та переддіабеті, для підтримки нормального артеріального тиску і рівня холестерину. В бонус він ще й покращує роботу мозку і робить шкіру красивою. Круто, правда?

А ще це наш суперфуд. Мега корисний і дуже бюджетний (7-10 грн за 100 г).

З архіву або читайте також:

Користь кореня селери у раціоні

4.8.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті

Як вживати клітковину, щоб знизити вагу?

Як вживати клітковину, щоб знизити вагу?

Клітковина – це волокна, які містяться в їжі. Вони не перетворюються на енергію, як білки, жири і вуглеводи. Але клітковина для кишечника – це один з найпотрібніших компонентів їжі, адже завдяки ній відбувається нормальне травлення. Звідки її брати у харчуванні, чим вона корисна та скільки клітковини треба вживати щодня?

Повна стаття 13.1.2021 0

Як харчуватись на зимові свята?

Як харчуватись на зимові свята?

На зимові свята всі бояться набрати зайві кілограми. Адже нас чекають численні святкові застілля. Як не набрати зайвого і як харчуватись на свята? Допоможуть перевірені і дієві поради нижче.

Повна стаття 28.12.2020 0

Як готувати бринзу вдома?

Як готувати бринзу вдома?

Бринза – м’який сир білого кольору, розсипчастий і, зазвичай, насичено солоного смаку. Виготовляється бринза з козячого молока, коров’ячого чи овечого. Також буває бринза з травами або спеціями. Як її зробити і що приготувати з бринзи?

Повна стаття 8.12.2020 0