Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Що робити після переїдань або застіль?

Всі розуміють, що не варто переїдати на застіллях. Та й загалом свято – це хороші емоції, а не наїстись так, що аж дихати важко. Але що робити, якщо все ж переїли?

Якщо переїли, то на наступний день-два треба трішки підкорегувати свій раціон:

  1. Більше пити. Особливо, якщо був присутній алкоголь. Води треба на 0.5-1 л більше норми.
  2. Більше ходіть. За переїдання нарахуйте собі «штраф» – погуляйте 1.5 години пішки.
  3. Наступного дня не треба голодувань. Якщо дуже-дуже переїли, то зменшіть калорійність до 1200 на день-два. І вживайте просту їжу (наприклад, овочевий суп з куркою чи рибою без засмажок, салат з вареним яйцем, гречку, омлет, парові страви, йогурт). І бажано без червоного м’яса (воно важке для травлення). Дайте організму і травленню трохи відпочити.
  4. Обов’язково на перекус включіть натуральний йогурт без додатків (але це не весь раціон на день!). Йогурт допоможе кишківнику відійти від навантаження і нормалізує мікрофлору (жирне, смажене, гіпер-солодкі десерти і що там ще було на святі, зазвичай, погіршує стан мікрофлори).
  5. Постарайтесь включити в раціон більше салатної зелені, овочів. Це дасть клітковину і допоможе кишківнику впоратись з усім, що ви наїли (раптом виникне порушення в роботі).

P.S.: що ми маємо на увазі під переїданням? Наприклад, піца з пивом в компанії друзів. У шматочку піци 100 г, припустимо, 275 ккал (все дуже залежить від начинки). Ви з’їли цілу піцу діаметром 30 см (близько 550 г) + 0.5 л пива. В результаті маєте 1700 ккал. За вечір. І ні, не варто голодувати весь день перед цим. Бо інакше апетит розгуляється на всі 3000 ккал.

Найкраще, що можна зробити на святкуванні, щоб не переїсти – насолоджуватись спілкуванням!

З архіву або читайте також:

Чи корисний сир з пліснявою: огляд корисних властивостей сирів з пліснявою

13.7.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті