Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як організувати здорове харчування на невеликий бюджет?

Як же ми часто чуємо фразу про те, що харчуватись корисно – це дорого. Чому? Хіба обов’язково їсти бразильські горіхи, морські гребінці та кіноа? Можна організувати нормальне харчування майже на будь-який бюджет. Ось декілька порад:

  1. Планування. Варто прописувати меню на тиждень, а краще на два. Можна навіть рахувати по калоріях, щоб не їсти зайвого. По меню складаємо список покупок. Це морока? Трохи є, займе годину-дві часу. Зате економія дуже суттєва.
  2. Розставляйте пріоритети. Курячі стегенця дешевші за ковбасу і напівфабрикати. Риба обійдеться дешевше за кілограми печива на місяць. Порахуйте, скільки на місяць ваша родина витрачає на такі некорисні продукти.
  3. Сезонність – ключове. Нема сенсу взимку розщедрюватись на дорогі іноземні ягоди чи овочі.
  4. Грами. Пам’ятайте, що навіть дорогі продукти можна собі дозволити, якщо підходити до справи з вагами. 20 г мигдалю коштує 10 грн, а 80 г лосося – 30-40 грн. Не треба їсти кілограмами. Під час готування це теж важливо. Варимо не каструлю гречки, а чітко потрібну порцію, яку з’їсте (наприклад, 250 г на сім’ю).
  5. Аналоги. Кіноа, насіння чіа, бразильські горіхи, лосось? Гречка/ячна, льон, волоські горіхи, скумбрія і оселедець. Завжди і практично на все можна знайти доступніші українські продукти.
  6. Акції та знижки – хороший варіант. Але! Не акції на шоколадки. Проте, корисні продукти теж бувають по акціях. Можна навіть відслідковувати їх на сайтах супермаркетів, і виловлювати по знижках консервований тунець, слабосолону рибу, заморожені морепродукти, крем-сир та решту не найдешевших продуктів.
  7. Заготовки. Не встигаєте щось з’їсти? Заморожуйте. Знайшли хорошу і недорогу курку/рибу/м’ясо? Заморожуйте.  І ягоди на зиму також заморожуйте чи сушіть. А потім взимку їмо 50 г ягід до каші і маємо порцію вітамінів.
  8. Розширюйте погляд. Суп з хребтів лосося (на яких лишається доволі багато м’яса), субпродукти (курячі сердечка, наприклад) і подібне – це крутий і бюджетний варіант.
З архіву або читайте також:

Корисні властивості молочних продуктів для вашого організму

14.8.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті