Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як зробити так, щоб уся сім’я харчувалась корисно?

Дуже часто чуємо, що хтось (частіше жінки) зривається і перестає худнути, бо інші члени сім’ї споживають некорисну їжу. Як зробити так, щоб ваші рідні звикли до здорового харчування?

Припустимо, ви і ваші члени сім’ї звикли їсти смажену курку, шаурму, пиріжки, смажену картоплю і салати з майонезом… І тут в один прекрасний день ви вирішили, що час усім їсти парову курку, броколі і хлібці з авокадо. Так, у вас є мета – класна фігура. А у вашої сім’ї? Вони собі живуть, все влаштовує, і тут такі зміни. Звісно, більшість буде в тій чи іншій мірі опиратись. Але ж ви хочете попіклуватись про сім’ю, адже шкідливе харчування негативно впливає на здоров’я. Тому в цій ситуації можна зробити наступне:

✅ Відкиньте прісну їжу

Берете натуральні спеції і сипите всюди. В суп, до курки, риби, овочів. Серйозно, спеції рятують. Особливо важливо для чоловіків. Для малих дітей, звісно, або менше спецій, або не додавати взагалі.

✅ Шукайте компроміси і зменшіть тиск

80% харчування може бути корисним, 20% не дуже. Якщо чоловік 3 прийоми їжі з’їв корисного, але хоче снікерс чи пакетик чіпсів – це не страшно. Бо базовий раціон в нього корисний.

✅ Крок за кроком

Сім’я звикла до смаженого, майонезу, пиріжків, солодких газованок, а ви їм пропонуєте на заміну парове, йогурт, яблука і мінералку? Дійте поступово. Замініть газованку на узвар чи яблучний компот, наприклад (бажано без цукру, щоб був солодкий за рахунок фруктів). Смажте на антипригарній сковорідці, олії 5 г, а не 50, запікайте. Зробіть домашній майонез. З часом – йогурт чи сметану з гірчицею. А замість пиріжків зробіть корисну шарлотку чи кекси (рецепти є в нашій  програмі). Поступово ви знайдете до всього смачні корисні альтернативи.

✅ Запікання рятує

Картоплю, овочі, курку, рибу і т.д. – запікання робить все смачнішим (тільки не забувайте про пункт 1!).

✅ Класно, коли є вибір

Зробили тушковану капусту? Можна ще запекти трохи грибів і зробити салат з помідорів-огірків (поки вони є, принаймні). Нехай у родичів буде можливість обирати те, що більш смакує (у всіх же є свої смаки, це нормально).

Не хвилюйтесь. Зазвичай, такі «танці з бубном» потрібні лише на перший час, щоб допомогти замінити шкідливі звички на корисні.

З архіву або читайте також:

Рейтинг продуктів для чистої та красивої шкіри обличчя

12.11.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті