Додаток Таблиці Калорійності Знайти

10 рецептів пісних страв з високим вмістом білку

У піст чи при веганській дієті можна набрати білок. Головне тут – продумати свій раціон. Ми вже розписували топ-40 джерел білку, в тому числі там є багато джерел білку рослинного походження. Тепер зробили добірку смачних та перевірених рецептів 

  1. Загадкові цукерки – оригінальний десерт з квасолі. “Загадка” полягає в тому, що на смак квасолю там ніхто не може вгадати. У 100 г міститься 279 ккал і 9 г білку. Така страва чудово підійде у вигляді поживного перекусу. 
  2. Котлети з сочевиці – пісна страва. Краще споживати її зі свіжими овочами, квашеною капустою або соусами, адже самі по собі котлети можуть бути трохи сухуваті. Калорійність 1 порції (2 невеликі котлети) 207 ккал, вміст білку 14 г. 
  3. Суп з сочевиці. І тут знову в головній ролі сочевиця. До речі, “фішка” цього виду бобових в тому, що сочевиця доволі м’яко діє на кишківник. Тож, якщо після бобових ви зазвичай відчуєте здуття, то з сочевицею і ще й подрібненою цього неприємного симптому можна уникнути. В одній доволі величенькій порції супу міститься 303 ккал і 19 г рослинного білка. 
  4. Фалафель з нуту – чудовий варіант доповнення до салату зі свіжою редискою, буряком, капустою або іншими овочами. У 100 г 260 ккал і 13 г білку. 
  5. Нут закуска – варений і трохи підсмажений нут з пряними спеціями. Такий варіант бобових можна додавати у овочеві салати, хрумкати на перекус або обід “в дорозі”. У 100 г 137 ккал і близько 7 г білку. 
  6. Салат із зеленої сочевиці – максимально простий салат. На 100 г припадає 131 ккал і 8 г білку. Якщо з’їсти повноцінну порцію салату як прийом їжі, наприклад, 300 г на обід, то в порції буде 24 г білку. 
  7. Пісний паштет. Так-так, знову сочевиця. На цей раз з доволі цікавим поєднанням – з горіхами. Крім приємного смаку з горіхів ще й додаються білки. У 100 г всього 173 ккал і 9 г білку. Такий паштет можна “підчіпляти” овочевою соломкою, наприклад, з порізаного солодкого перцю та моркви. 
  8. Скрамбл з тофу – для тих, хто хоче якусь низькокалорійну страву, наприклад, на вечерю. У 100 г всього лише 84 ккал і аж 5 г білку. В повноцінній порції 200-300 г білку вдвічі-втричі більше. Ця страва ще й доволі відкрита до експериментів – поєднуйте з різними овочами та спеціями, і щоразу можна отримати щось нове. 
  9. Млинці з червоної сочевиці – це страва-основа. Варіація замість хлібу, яку можна доповнювати будь-якими овочами та соусами. 
  10. Паштет з тофу – тут в основі йде копчене тофу, але за бажанням можна взяти і звичайне, проте, “погратись” зі спеціями. Наприклад, додати копчену паприку і в’ялені томати, сушені та гранульовані часник і цибулю. 
З архіву або читайте також:

Що покласти в сумку на перекус?

5.4.2022 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті