Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Маринади для шашлику: корисні рецепти

Вже почався сезон шашликів, який триватиме все літо. Яке м’ясо обирати? Як правильно і корисно його замаринувати? 7 рецептів корисних маринадів для червоного, білого м’яса і риби!

Яке м’ясо краще обирати? Телятину, курятину, індичку, вирізку і рибу. І, звісно, маринад краще не з упаковки магазинного майонезу 😄 Зберігайте собі 7 рецептів класних маринадів! Вони розраховані орієнтовно на 1-1.2 кг м’яса. Пропорції орієнтовні. Куштуйте в процесі та корегуйте на свій смак.

1️⃣ Йогуртово-імбирний

Найкраще підходить для птиці. 200-250 г густого змішати з 1-2 чайними ложками карі та сіллю. Додати столову ложку лимонної цедри і чайну ложку тертого імбиру. Маринувати 2-3 години.

2️⃣ Італійський

Підходить для будь-якого білого м’яса і риби. Змішати 2 столові ложки оливкової олії, 5 ложок білого вина, по 1 столовій ложці: лимонного соку, цедри, італійських трави. Додати 1 чайну ложку меленої суміші перців і 2 чайні ложки солі. Маринувати 3-5 годин.

3️⃣ Гостро-солодкий

Чудово підходить для риби і курки. Змішати 4 столові ложки соєвого соусу і 1 столову ложку меду. Додати по 1 чайні ложці (5 г) тертого імбиру, порізаного перцю чилі і бальзамічного (або іншого) оцту. Маринувати 2-3 години. Готову рибу подавати зі шматочками лимону.

4️⃣ Кисло-солодкий

Підходить для птиці. Змішати 3 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку гірчиці, 1 столову ложку лимонного соку і 1 чайну ложку рідкого меду. Маринувати 3-5 годин.

5️⃣ З червоним вином

Підійде для будь-якого червоного, білого м’яса і риби. Змішати по 2 столові ложки оливкової олії, соєвого соусу і сухого червоного вина. Сіль ~2 ч.л., перець 1 ч.л., сушений часник 0.5-1 ч.л.. Маринувати 3-5 годин.

6️⃣ Сметанний

Підійде для птиці та риби. В тому числі для курки та риби на мангалі. Змішати 150 г сметани, цедру 1 лимону, 4 зубчики часнику, 10 г суміші італійських трав, 40 г свіжої петрушки і/або кропу, сіль (~1 ч.л.). Замаринувати на 3 години.

7️⃣ Гірчичний

Підійде для червоного м’яса і птиці (особливо крилець, гомілок). Змішати 3 столові ложки французької зернової гірчиці, 2 ложки оливкової олії, 2 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики часнику, крупну морську сіль. Тримати в маринаді мінімум 2 години, але краще поставити на ніч.

З архіву або читайте також:

Що таке корисні харчові звички та як перейти на здорове харчування?

6.5.2021 Анастасія Ільків Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Що приготувати на Великдень? 10 рецептів корисних святкових страв Що приготувати на Великдень? 10 рецептів корисних святкових страв

Ці страви неймовірно смачні і при цьому мають величезний бонус: вони ще й корисні! Ці рецепти на Великдень  однозначно сподобаються всім гостям, а не лише прихильникам здорового харчування. Рецепти поділені на декілька груп: корисні паски, м’ясні страви, великодні закуски і салати.

Повна стаття 28.4.2021 0

10 рецептів з морською капустою 10 рецептів з морською капустою

Чим корисна морська капуста? З’їли 100-130 г капусти – маєте 5-денну норму йоду ще й залізо у бонус (більше їсти не варто, бо що занадто – то занадто). Cалати з морською капустою – це хороший варіант, якщо хочете спробувати ввести її в свій раціон. Всі нижче перелічені рецепти – це корисні салати з морською капустою, тобто страви, які підійдуть для здорового харчування і схуднення.

Повна стаття 13.4.2021 0