Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Маринади для шашлику: корисні рецепти

Вже почався сезон шашликів, який триватиме все літо. Яке м’ясо обирати? Як правильно і корисно його замаринувати? 7 рецептів корисних маринадів для червоного, білого м’яса і риби!

Яке м’ясо краще обирати? Телятину, курятину, індичку, вирізку і рибу. І, звісно, маринад краще не з упаковки магазинного майонезу 😄 Зберігайте собі 7 рецептів класних маринадів! Вони розраховані орієнтовно на 1-1.2 кг м’яса. Пропорції орієнтовні. Куштуйте в процесі та корегуйте на свій смак.

1️⃣ Йогуртово-імбирний

Найкраще підходить для птиці. 200-250 г густого змішати з 1-2 чайними ложками карі та сіллю. Додати столову ложку лимонної цедри і чайну ложку тертого імбиру. Маринувати 2-3 години.

2️⃣ Італійський

Підходить для будь-якого білого м’яса і риби. Змішати 2 столові ложки оливкової олії, 5 ложок білого вина, по 1 столовій ложці: лимонного соку, цедри, італійських трави. Додати 1 чайну ложку меленої суміші перців і 2 чайні ложки солі. Маринувати 3-5 годин.

3️⃣ Гостро-солодкий

Чудово підходить для риби і курки. Змішати 4 столові ложки соєвого соусу і 1 столову ложку меду. Додати по 1 чайні ложці (5 г) тертого імбиру, порізаного перцю чилі і бальзамічного (або іншого) оцту. Маринувати 2-3 години. Готову рибу подавати зі шматочками лимону.

4️⃣ Кисло-солодкий

Підходить для птиці. Змішати 3 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку гірчиці, 1 столову ложку лимонного соку і 1 чайну ложку рідкого меду. Маринувати 3-5 годин.

5️⃣ З червоним вином

Підійде для будь-якого червоного, білого м’яса і риби. Змішати по 2 столові ложки оливкової олії, соєвого соусу і сухого червоного вина. Сіль ~2 ч.л., перець 1 ч.л., сушений часник 0.5-1 ч.л.. Маринувати 3-5 годин.

6️⃣ Сметанний

Підійде для птиці та риби. В тому числі для курки та риби на мангалі. Змішати 150 г сметани, цедру 1 лимону, 4 зубчики часнику, 10 г суміші італійських трав, 40 г свіжої петрушки і/або кропу, сіль (~1 ч.л.). Замаринувати на 3 години.

7️⃣ Гірчичний

Підійде для червоного м’яса і птиці (особливо крилець, гомілок). Змішати 3 столові ложки французької зернової гірчиці, 2 ложки оливкової олії, 2 столові ложки соєвого соусу, 2 зубчики часнику, крупну морську сіль. Тримати в маринаді мінімум 2 години, але краще поставити на ніч.

З архіву або читайте також:

Що робити після переїдань або застіль?

6.5.2021 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Чим обідати в спеку? 10 літніх рецептів Чим обідати в спеку? 10 літніх рецептів

В спекотну погоду їсти не особливо хочеться, правда? Тим паче готувати щось, адже від готування в квартирі стає ще більш спекотно. А потім ввечері повертаєтесь додому, спека вже спала, голод прокидається і хочеться їсти все, що на очі трапиться. Бувало таке? Саме тому не варто пропускати обід. Але на спекотний час краще вибирати літні рецепти: прохолодні, швидкі, які не потребують готування на плиті.

Повна стаття 24.6.2021 0

Що приготувати на Великдень? 10 рецептів корисних святкових страв Що приготувати на Великдень? 10 рецептів корисних святкових страв

Ці страви неймовірно смачні і при цьому мають величезний бонус: вони ще й корисні! Ці рецепти на Великдень  однозначно сподобаються всім гостям, а не лише прихильникам здорового харчування. Рецепти поділені на декілька груп: корисні паски, м’ясні страви, великодні закуски і салати.

Повна стаття 28.4.2021 0