Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Біофлавоноїди: що це, для чого, як працюють?

Біофлавоноїди – мега цінні сполуки, які містяться в рослинних продуктах. Що саме вони роблять, з чого їх можна отримати?

Біофлавоноїди: користь і дія на організм

✅ допомагають вітамінам засвоїтись, особливо вітамінам С і В12;

✅ стають активними гравцями імунної системи;

✅ корисні для мозку і психічного здоров’я;

✅ зміцнюють судини, в тому числі капіляри (через які буває судинна сіточка на шкірі або купероз);

✅ детоксикаційна дія (біофлавоноїди підтримують детоксикаційну роботу печінки);

✅ боряться зі зморшками на шкірі і підтримуються здоров’я суглобів (позитивно впливають на сполучну тканину і утворення колагену);

✅ сприяють здоров’ю гормональної системи (тому, що добре впливають на щитовидку);

✅ поліпшують обмін речовин (бо корисні для підшлункової);

✅ забезпечують антиоксидантну дію;

✅ сприяють нормальному травленню, особливо при проблемах із застоєм жовчі (мають легку жовчогінну дію).

В яких продуктах містяться біофлавоноїди?

  1. В  ягодах, а найбільше в: малині, чорниці, ожині, шовковиці, чорній смородині і порічці, лохині, вишні, аґрусі, суниці – їх можна також сушити при невисоких температурах в сушці і заморожувати)
  2. В зелені: петрушка, кріп, цибуля, шпинат, щавель, базилік, рукола тощо.
  3. В овочах, а особливо в: буряці, усіх видах капусти, моркві, цибулі, часнику, кольорових перцях, баклажанах.
  4. В фруктах: в темному винограді, сливах, яблуках, апельсинах, лимонах, грейпфрутах й інших.

Додавайте ягоди до теплої каші, йогурту, домашнього сиру, хлібців з арахісовою пастою чи просто на десерт. Щодня включайте в раціон зелень, і майже у кожен прийом їжі – овочі.

Робіть свою тарілку різнокольоровою, і отримаєте – вітаміни, клітковину та біофлавоноїди. Потужне тріо, яке піклується про ваше здоров’я.

З архіву або читайте також:

Кокосова олія: користь і шкода для організму

8.7.2021 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Гарбуз: корисні властивості та шкода гарбуза для організму Гарбуз: корисні властивості та шкода гарбуза для організму

Гарбуз – це український «суперфуд». Він містить десятки вітамінів та корисних властивостей. Чим саме корисний цей овоч? Як смачно приготувати гарбуз і скільки часу його готувати? Як впливає гарбуз на схуднення? Про все це нижче.

Повна стаття 26.9.2021 0

Таблиця поєднання продуктів: що можна і які продукти не можна поєднувати? Таблиця поєднання продуктів: що можна і які продукти не можна поєднувати?

Одні люди схильні вірити принципам так званого «роздільного харчування», інші ж навпаки їдять будь-які поєднання продуктів. Чи варто на це взагалі звертати увагу при організації свого харчування? Які продукти краще не поєднувати між собою і чому? Які продукти навпаки ідеально поєднуються? Про все це нижче.

Повна стаття 26.9.2021 0