Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Біофлавоноїди: що це, для чого, як працюють?

Біофлавоноїди – мега цінні сполуки, які містяться в рослинних продуктах. Що саме вони роблять, з чого їх можна отримати?

Біофлавоноїди: користь і дія на організм

✅ допомагають вітамінам засвоїтись, особливо вітамінам С і В12;

✅ стають активними гравцями імунної системи;

✅ корисні для мозку і психічного здоров’я;

✅ зміцнюють судини, в тому числі капіляри (через які буває судинна сіточка на шкірі або купероз);

✅ детоксикаційна дія (біофлавоноїди підтримують детоксикаційну роботу печінки);

✅ боряться зі зморшками на шкірі і підтримуються здоров’я суглобів (позитивно впливають на сполучну тканину і утворення колагену);

✅ сприяють здоров’ю гормональної системи (тому, що добре впливають на щитовидку);

✅ поліпшують обмін речовин (бо корисні для підшлункової);

✅ забезпечують антиоксидантну дію;

✅ сприяють нормальному травленню, особливо при проблемах із застоєм жовчі (мають легку жовчогінну дію).

В яких продуктах містяться біофлавоноїди?

  1. В  ягодах, а найбільше в: малині, чорниці, ожині, шовковиці, чорній смородині і порічці, лохині, вишні, аґрусі, суниці – їх можна також сушити при невисоких температурах в сушці і заморожувати)
  2. В зелені: петрушка, кріп, цибуля, шпинат, щавель, базилік, рукола тощо.
  3. В овочах, а особливо в: буряці, усіх видах капусти, моркві, цибулі, часнику, кольорових перцях, баклажанах.
  4. В фруктах: в темному винограді, сливах, яблуках, апельсинах, лимонах, грейпфрутах й інших.

Додавайте ягоди до теплої каші, йогурту, домашнього сиру, хлібців з арахісовою пастою чи просто на десерт. Щодня включайте в раціон зелень, і майже у кожен прийом їжі – овочі.

Робіть свою тарілку різнокольоровою, і отримаєте – вітаміни, клітковину та біофлавоноїди. Потужне тріо, яке піклується про ваше здоров’я.

З архіву або читайте також:

Корисні властивості кавуна

8.7.2021 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Продукти для підвищення тиску: що їсти якщо низький тиск? Продукти для підвищення тиску: що їсти якщо низький тиск?

Якщо тиск низький, то частково це питання можна вирішити з допомогою свого раціону. Адже при продуманому харчуванні з допомогою продуктів можна трохи підвищити свій тиск. На які продукти звернути увагу? А яких навпаки слід уникати, якщо тиск низький? 

Повна стаття 25.5.2022 0

Ріпакова олія: користь та шкода для організму Ріпакова олія: користь та шкода для організму

Цей вид рослинної олії виготовлений з насіння ріпаку. Її не так часто споживають у чистому вигляді, як більш звичні соняшникову та оливкову. Переважно її можна побачити у складі багатокомпонентних страв. Чи варто споживати ріпакову олію і які в ній вітаміни? Кому цю олію слід вживати з обережністю?

Повна стаття 25.5.2022 0

Які продукти розріджують кров? Які продукти розріджують кров?

Що впливає на густину крові? Чим небезпечна “густа кров”? Чи можна вплинути на це продуктами харчування і в яких випадках це варто робити? Від яких продуктів навпаки краще відмовитись тим, хто має густу кров або схильність до неї? Відповіді на всі ці питання нижче.

Повна стаття 7.5.2022 0