Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Користь кореня селери у раціоні

Це той овоч, який недооцінюють. Який максимум – додадуть у бульйон для аромату або поєднають у стандартному салаті з морквою і яблуком. Насправді ж, корінь селери в кулінарії можна використати у сотнях рецептів! Він смачний і неймовірно корисний. Чим саме? Як готувати корінь селери і з чим поєднувати в стравах?

Корінь селери корисні властивості

В селері міститься 25 вітамінів та мінералів. Найбільше – кремнію, вітаміну К, калію, вітаміну С і магнію. Що вони дають?

По-перше, красиву шкіру. Адже в 100 г селери міститься 100% кремнію. А він в свою чергу впливає на вироблення організмом колагену. Це саме той компонент, який потрібен для пружності шкіри і попередження зморшок.

Друге, чим корисний корінь селери, позитивний вплив на серцево-судинну систему. Тож, якщо є проблеми з тиском, головні болі та подібні проблеми – варто включати цей продукт у свій раціон.

Також не варто забувати про корінь селери при цукровому діабеті. Адже він містить багато вітамінів, ще й позитивно впливає на рівень цукру.

Кому не варто їсти корінь селери?

Не варто вживати цей продукт у сирому вигляді при проблемах з кишківником або шлунком (наприклад, при загостренні гастриту). Також обережно слід вживати при загостреннях хвороб жовчного міхура і нирок.

Корінь селери для схуднення

Безперечно, тим, хто худне, варто час від часу їсти цей продукт. Наприклад, ним можна замінювати частину картоплі в пюре. І така страва буде смачніша, більш корисна і менш калорійна.

Інша приємна особливість селери – високий вміст харчових волокон. Достатньо з’їсти 100 г, щоб отримати 20% денної потреби у клітковині (яка допоможе з травленням і контролем апетиту). Крім цього, корінь селери користь для схуднення додасть за рахунок вітаміну В5. Адже його дефіцит є одним з факторів, що сповільнюють метаболізм.

Корінь селери: рецепти

Цей овоч вживають як у сирому вигляді, так і у відвареному або запеченому. Найкращий варіант, щоб зберегти всі поживні речовини – вживати сирий корінь селери (салати тут підходять чудово, але важливо підбирати корисну заправку, а не майонез). Як варіант, можна спробувати свіжий тертий або нарізаний соломкою корінь в таких комбінаціях:

  • з вареним яйцем, сирою морквою, зеленою цибулею, сметаною і гірчицею;
  • корінь селери маринований з морквою по-корейськи, петрушкою, кунжутом і олією;
  • з стеблом і листям селери, петрушкою, родзинками, м’якоттю апельсину, нерафінованою олією.

Як приготувати корінь селери?

Цей овоч готується, фактично, так само як і картопля. Вариться до готовності близько 20 хв (залежно від розміру шматочків). Запікається він з олією та спеціями, з різними овочами (морквою, броколі тощо) близько 25-35 хв (залежно від величини шматочків).

З архіву або читайте також:

Корисні властивості бразильського горіху

26.11.2020 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Корисні властивості оливкової олії Корисні властивості оливкової олії

Оливкова олія – популярний продукт серед прихильників здорового харчування. Чим корисна оливкова олія? Як її правильно споживати і як зберігати? Чи можна цей вид олії використовувати для приготування їжі та який термічний максимум витримує олія?

Повна стаття 21.7.2021 0

Чим корисні кабачки? Чим корисні кабачки?

Дієтичний, смачний, корисний, швидкий у приготуванні – це все про кабачок. Які вітаміни містить кабачок, користь і шкода від його споживання та як його приготувати найсмачніше? Чи можна кабачки їсти сирими і з якими продуктами найкраще поєднується цей овоч?

Повна стаття 15.7.2021 0