Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Міфи про вечерю і схуднення

Після 18:00 не можна їсти? Кефір – ідеальна вечеря? Ввечері не можна вуглеводів та жирів? Що з цього правда, а що міф? Читайте нижче.

✅ Магічний час 18:00

Міф, про який ми ніколи не перестанемо нагадувати. Чомусь багато, хто думає, що рівно о 18 організм починає набирати вагу… Тому вечеряти треба до 18. Насправді, ні. Вечеряти треба за 3-4 години до сну. Тож, якщо лягаєте спати о 21– вам дійсно треба припиняти прийоми їжі після 18. Якщо ж пізніше, то і вечеряти варто пізніше.

✅ Чим менше калорій на вечерю, тим краще.

Вечеря – це приблизно 15-20-25% вашої денної калорійності (залежить від кількості прийомів їжі, часу до сну і вашої активності ввечері). Отже, якщо ваша норма 1500 ккал на день, то вечеря – це орієнтовно 225-300-375 ккал. Тому, це точно не склянка кефіру чи половинка яблука.

✅ Кефір на вечерю

Лише самого кефіру на вечерю мало. Хоча, якщо ви прийшли додому пізно і плануєте вже за годину-півтори лягати спати, тобто вечері вже не буде, тоді кефір (йогурт, закваска, білок яйця, варена курка тощо) – хороший варіант. В інших випадках кефір не підходить. На вечерю оберіть білок + овочі + трохи жирів. Білок – це курка, індичка, риба, морепродукти, яйця і омлети, кисломолочний сир, бобові (але в міру, бо вони для вечора підходять не всім), соя, тофу, гриби і т.д.


✅ Не можна їсти вуглеводи на ніч.

Можна. Але не вуглеводи із солодощів, хлібу або що. А вуглеводи з овочів і зелені (можна крупи, але краще не повноцінну порцію, як на обід чи сніданок, а, наприклад вдвічі менше).

✅ На ніч не можна їсти жири.

Можна. Але бажано до тих же 20% від денної норми. Решту жирів краще розподілити протягом дня. Тож, жири з риби чи олії-заправки до салату на вечерю можна. Якщо ваша норма жирів на день 50 г, то 10 г жирів на вечерю – це нормально!

І пам’ятайте, головне – це занотовувати все в свій харчовий щоденник. І вписуватись в свою денну норму калорій/білків/жирів/вуглеводів. Додаток «Таблиця калорійності» вам все підрахує і допоможе.

Не забувайте і те, що все індивідуально. Перед сном має бути комфортно і не переповнений шлунок. Але і сильний голод – теж варіант не дуже. Тож слухайте свій організм!

З архіву або читайте також:

Близькі не підтримують мене у схудненні

28.7.2020 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті