Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Шкідливі звички здорового харчування

На здоровому харчуванні можуть бути шкідливі звички, про які більшість людей навіть не підозрюють. Чого остерігатись тим, хто харчується на перший погляд правильно?

ТОП-5 найпоширеніших поганих звичок:
❎ «Кусь»! Якщо ви їсте 4 чи 5 разів на день, то це має бути чітко 4 чи 5 разів на день. А не сніданок, шматочок яблука, скибка апельсину, через півгодини 5 горішків, ще за годину кава з молоком, далі кілька хлібців, обід, решта ранкового апельсину, перекус, тефтельки, які дитина не доїла, вечеря.

Такі невеличкі “кусь” – це викиди цукру в кров, і як реакція на цукор – викид інсуліну. Якщо коротко: просто їжте чітко 3, 4, 5 разів на день (як вам особисто комфортно). Так організм буде працювати краще!

❎ Забагато білку. Якщо ви не працюєте в залі і не займаєтесь ніяким спортом, то не треба їсти більше, ніж 2 г білку на 1 кг ваги. Бо це часто… погіршує походи в туалет, як мінімум.

❎ Одноманітність. Куряче філе, вівсянка, гречка,, яйця, яблука, кефір. Так не можна! Організму потрібна різноманітність. Продуктів для здорового харчування величезна кількість. Комбінуйте / чергуйте.

❎ Смузі чи ще гірше – фреші. Цукор з таких страв засвоюється швидше. Перетравлюється і приходить голод – теж швидше. Тому завжди краще жувати їжу, а не пити. Але якщо є смузі, то бажано робити його з насінням, зеленню тощо.


❎ Набір таблеток щодня. Різноманітні вітаміни, омега, спіруліни і т.д. Ні, це не є якоюсь особливою шкодою. Але доволі часто прийом відбувається:

а) неконтрольовано (без відслідковування, якого вам вітаміну не вистачало і чи усунули ви його дефіцит),

б) з’являється думка, що якщо ви п’єте вітаміни, то можна спокійно забити на такі вітамінні бонуси, як зелень, фрукти, ягоди, насіння, жирна риба – ось тут і схована шкода, бо з натуральних продуктів вітаміни засвоюються краще, і суто таблетки не є заміною корисних продуктів.

Звісно, якщо обмежуватись суто поняттям калорійності раціону, то на дефіциті калорій худнути ви будете все одно, незалежно від різноманіття раціону і кількості прийомів їжі. Але для здоров’я організму краще переглянути вищеописані звички.

З архіву або читайте також:

Чим корисне насіння соняшника?

30.8.2020 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті