Додаток Таблиці Калорійності Знайти

5 смачних гарбузових рецептів до 350 ккал

Що приготувати смачне і корисне з гарбуза, крім гарбузової каші чи кексів? Салати, супи і навіть пасти!

1⃣ Теплий гарбузовий салат з кисломолочним сиром

✅ Печений гарбуз – 200 г;
✅ Салатне листя (або молодий шпинат) – 30 г;
✅ оливкова олія – 5 мл;
✅ зернистий сир 5% жирності – 100 г;
✅ обсмажене гарбузове насіння – 15 г (2 ст.л.);
✅ Спеції, сіль.

Запікаємо гарбуз майже до м’якості (можна зробити одразу на кілька днів і зберігати в холодильнику). Змішуємо всі інгредієнти. Якщо на вечерю – то краще без гарбузового насіння, щоб зменшити жирність страви.

На всю страву: 337 ккал / білків 23,25 / жирів 17,09 / вуглеводів 18,10

2⃣ Теплий гарбузовий салат із куркою і броколі

✅ тепле куряче філе – 100 г;
✅ печений гарбуз – 150 г;
✅ броколі варене/запечене/на пару – 100 г;
✅ солодкий перець – 30 г;
✅ бринза – 20 г;
✅ салатне листя – 30-50 г;
✅ оливкова олія – 5 мл (1 ч.л.);
✅ насіння кунжуту – 10 г (1 ст.л. без гірки).
✅ сіль, лимонний сік, спеції за смаком.

Гарбуз запекти в духовці (зазвичай 40 хвилин, і знову-таки, можна запекти собі гарбуза на кілька днів), філе і броколі відварити до готовності. Все порізати на шматочки і змішати 🙂 Страва ситна, підійде на обід, можна взяти із собою на роботу. Якщо на вечерю, то краще без кунжуту.

На всю страву: 349 ккал / білків 33,01 / жирів 14,67 / вуглеводів 17,75

3⃣  Гарбузовий суп-пюре

✅ гарбуз – 150 г;
✅ морква – 50 г;
✅ кабачок – 50 г;
✅ картопля – 50 г;
✅ солодкий перець – 30 г;
✅ вершки 10% жирності – 50 мл;
✅ обсмажене гарбузове насіння – 15 г (2 ст.л.);
✅ сіль і спеції (як варіант – італійська суміш: сушені базилік, орегано, розмарин, часник).

Це інгредієнти на 1 порцію. Гарбуз вариться найдовше, тому його закладаємо першим. Через 5 хвилин варіння кладемо картоплю і моркву. Ще через 10 хвилин – кабачок і солодкий перець, варимо 10 хвилин. Сумарний час приготування: 30 хв. Далі блендеруємо суп, додаючи вершки. Перед подачею посипаємо насінням. Не варто ігнорувати жири в супі. Вони потрібні для засвоєння жиророзчинних вітамінів! За бажанням вершки можна замінити оливковою олією чи вершковим маслом. Можна варити на курячому бульйоні або додати підсушений вівсяний/темний хліб.

На всю страву: 252 ккал / білків 9,56 / жирів 12,37 / вуглеводів 25,96


4⃣ Паста з гарбузом

✅ макарони з твердих сортів пшениці – 60 г;
✅ гарбуз сирий – 150 г;
✅ цибуля ріпчаста – 30 г;
✅ оливкова олія – 3 мл (0,5 ч.л.);
✅ вершки 10% – 30 мл (2 ст.л.);
✅ тертий нежирний твердий сир (до 14 г жирів на 100 г) – 15 г;
✅ часник;
✅ сіль, спеції за смаком.

Цибулю ріжемо і обсмажуємо на 0,5 чайної ложки олії. Гарбуз натираємо на крупній терці і додаємо до цибулі. Трішки протушковуємо, додаємо вершки і трохи вичавленого часнику, можна сушені італійські трави. Тушкуємо 10 хвилин. За хвилину до кінця додаємо твердий сир. Заправляємо всім цим «соусом» відварені макарони.

На всю страву: 347 ккал / білків 12,28 / жирів 8,49 / вуглеводів 54,9

5⃣ Гарбузовий салат з куркою та грибами.

✅ печений гарбуз – 250 г;
✅ тепле куряче філе – 100 г;
✅ печериці – 100 г;
✅ салатне листя – 30-50 г;
✅ оливкова олія – 5 мл (1 ч.л.);
✅ діжонська гірчиця – 3-5 г (трохи менше чайної ложки).
✅ сіль, лимонний сік, спеції за смаком.

Печериці тушкуємо зі спеціями 5-7 хвилин. В цей час змішуємо всі інгредієнти, додаємо гриби і заправку (лимонний сік, олія, гірчиця). Чудово підійде на вечерю!

На всю страву: 296 ккал / білків 30,63 / жирів 8,71 / вуглеводів 20,74

З архіву або читайте також:

Як правильно записувати продукти в додаток: у сирому чи готовому вигляді?

10.10.2020 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
10 рецептів з морською капустою 10 рецептів з морською капустою

Чим корисна морська капуста? З’їли 100-130 г капусти – маєте 5-денну норму йоду ще й залізо у бонус (більше їсти не варто, бо що занадто – то занадто). Cалати з морською капустою – це хороший варіант, якщо хочете спробувати ввести її в свій раціон. Всі нижче перелічені рецепти – це корисні салати з морською капустою, тобто страви, які підійдуть для здорового харчування і схуднення.

Повна стаття 13.4.2021 0

Як готувати бринзу вдома? Як готувати бринзу вдома?

Бринза – м’який сир білого кольору, розсипчастий і, зазвичай, насичено солоного смаку. Виготовляється бринза з козячого молока, коров’ячого чи овечого. Також буває бринза з травами або спеціями. Як її зробити і що приготувати з бринзи?

Повна стаття 8.12.2020 0

Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо? Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо?

Авокадо – цікавий і неймовірно корисний фрукт, який в останні роки набув популярності. Ніжний, але маслянистий і несолодкий… Таке далеко не всім до смаку. Проте, якщо правильно скомбінувати авокадо з іншими продуктами, то воно може стати неймовірно смачним доповненням раціону. Як вибрати авокадо, готувати і їсти, щоб воно було не лише корисним, а й смачним?

Повна стаття 14.11.2020 0