Додаток Таблиці Калорійності Знайти

5 смачних гарбузових рецептів до 350 ккал

Що приготувати смачне і корисне з гарбуза, крім гарбузової каші чи кексів? Салати, супи і навіть пасти!

1⃣ Теплий гарбузовий салат з кисломолочним сиром

✅ Печений гарбуз – 200 г;
✅ Салатне листя (або молодий шпинат) – 30 г;
✅ оливкова олія – 5 мл;
✅ зернистий сир 5% жирності – 100 г;
✅ обсмажене гарбузове насіння – 15 г (2 ст.л.);
✅ Спеції, сіль.

Запікаємо гарбуз майже до м’якості (можна зробити одразу на кілька днів і зберігати в холодильнику). Змішуємо всі інгредієнти. Якщо на вечерю – то краще без гарбузового насіння, щоб зменшити жирність страви.

На всю страву: 337 ккал / білків 23,25 / жирів 17,09 / вуглеводів 18,10

2⃣ Теплий гарбузовий салат із куркою і броколі

✅ тепле куряче філе – 100 г;
✅ печений гарбуз – 150 г;
✅ броколі варене/запечене/на пару – 100 г;
✅ солодкий перець – 30 г;
✅ бринза – 20 г;
✅ салатне листя – 30-50 г;
✅ оливкова олія – 5 мл (1 ч.л.);
✅ насіння кунжуту – 10 г (1 ст.л. без гірки).
✅ сіль, лимонний сік, спеції за смаком.

Гарбуз запекти в духовці (зазвичай 40 хвилин, і знову-таки, можна запекти собі гарбуза на кілька днів), філе і броколі відварити до готовності. Все порізати на шматочки і змішати 🙂 Страва ситна, підійде на обід, можна взяти із собою на роботу. Якщо на вечерю, то краще без кунжуту.

На всю страву: 349 ккал / білків 33,01 / жирів 14,67 / вуглеводів 17,75

3⃣  Гарбузовий суп-пюре

✅ гарбуз – 150 г;
✅ морква – 50 г;
✅ кабачок – 50 г;
✅ картопля – 50 г;
✅ солодкий перець – 30 г;
✅ вершки 10% жирності – 50 мл;
✅ обсмажене гарбузове насіння – 15 г (2 ст.л.);
✅ сіль і спеції (як варіант – італійська суміш: сушені базилік, орегано, розмарин, часник).

Це інгредієнти на 1 порцію. Гарбуз вариться найдовше, тому його закладаємо першим. Через 5 хвилин варіння кладемо картоплю і моркву. Ще через 10 хвилин – кабачок і солодкий перець, варимо 10 хвилин. Сумарний час приготування: 30 хв. Далі блендеруємо суп, додаючи вершки. Перед подачею посипаємо насінням. Не варто ігнорувати жири в супі. Вони потрібні для засвоєння жиророзчинних вітамінів! За бажанням вершки можна замінити оливковою олією чи вершковим маслом. Можна варити на курячому бульйоні або додати підсушений вівсяний/темний хліб.

На всю страву: 252 ккал / білків 9,56 / жирів 12,37 / вуглеводів 25,96


4⃣ Паста з гарбузом

✅ макарони з твердих сортів пшениці – 60 г;
✅ гарбуз сирий – 150 г;
✅ цибуля ріпчаста – 30 г;
✅ оливкова олія – 3 мл (0,5 ч.л.);
✅ вершки 10% – 30 мл (2 ст.л.);
✅ тертий нежирний твердий сир (до 14 г жирів на 100 г) – 15 г;
✅ часник;
✅ сіль, спеції за смаком.

Цибулю ріжемо і обсмажуємо на 0,5 чайної ложки олії. Гарбуз натираємо на крупній терці і додаємо до цибулі. Трішки протушковуємо, додаємо вершки і трохи вичавленого часнику, можна сушені італійські трави. Тушкуємо 10 хвилин. За хвилину до кінця додаємо твердий сир. Заправляємо всім цим «соусом» відварені макарони.

На всю страву: 347 ккал / білків 12,28 / жирів 8,49 / вуглеводів 54,9

5⃣ Гарбузовий салат з куркою та грибами.

✅ печений гарбуз – 250 г;
✅ тепле куряче філе – 100 г;
✅ печериці – 100 г;
✅ салатне листя – 30-50 г;
✅ оливкова олія – 5 мл (1 ч.л.);
✅ діжонська гірчиця – 3-5 г (трохи менше чайної ложки).
✅ сіль, лимонний сік, спеції за смаком.

Печериці тушкуємо зі спеціями 5-7 хвилин. В цей час змішуємо всі інгредієнти, додаємо гриби і заправку (лимонний сік, олія, гірчиця). Чудово підійде на вечерю!

На всю страву: 296 ккал / білків 30,63 / жирів 8,71 / вуглеводів 20,74

З архіву або читайте також:

Як обрати якісний чорний шоколад?

10.10.2020 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті

Як готувати бринзу вдома?

Як готувати бринзу вдома?

Бринза – м’який сир білого кольору, розсипчастий і, зазвичай, насичено солоного смаку. Виготовляється бринза з козячого молока, коров’ячого чи овечого. Також буває бринза з травами або спеціями. Як її зробити і що приготувати з бринзи?

Повна стаття 8.12.2020 0

Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо?

Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо?

Авокадо – цікавий і неймовірно корисний фрукт, який в останні роки набув популярності. Ніжний, але маслянистий і несолодкий… Таке далеко не всім до смаку. Проте, якщо правильно скомбінувати авокадо з іншими продуктами, то воно може стати неймовірно смачним доповненням раціону. Як вибрати авокадо, готувати і їсти, щоб воно було не лише корисним, а й смачним?

Повна стаття 14.11.2020 0