Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Скільки потрібно пити води, щоб схуднути?

Як порахувати свою денну норму води і коли її вживати, в залежності від їжі? Як пити воду для схуднення і чи варто додавати в неї щось (лимон, м’яту тощо)? Чи можна схуднути якщо пити багато води? Як почувається організм, якщо води замало або забагато? Всі відповіді нижче.

Чому потрібно пити воду?

Вода впливає майже на всі процеси в організмі. Якщо ж організму тривалий час бракує води, то крім сповільнення метаболізму можуть з’явитись і такі ознаки нестачі:

  • сухість шкіри і рання поява зморшок (або збільшення вже існуючих), тьмяний і блідий колір шкіри;
  • проблеми з артеріальним тиском;
  • закрепи, порушення травлення, посилене газоутворення і дискомфорт чи болі в животі;
  • поява або збільшення вже наявних мішків під очима;
  • біль у м’язах (адже через брак води порушується електролітичний баланс);
  • погіршення ситуації з мігренями, якщо вони характерні для людини (збільшення кількості чи тривалості нападів);
  • проблеми із сечовидільною системою, а саме: з роботою сечового міхура, нирок, рецидиви хронічних захворювань (наприклад, циститу).

Що буде, якщо пити багато води?

Надмірна кількість води так само погана, як і її нестача. Наприклад, регулярне споживання води суттєво більше норми може спричинити надмірне навантаження на нирки і появу набряків, а також проблеми із серцем. З найпоширеніших симптомів гіпергідратації – головний біль, нудота, сонливість.

Яку воду краще пити?

Просту питну бутильовану воду, фільтровану, кип’ячену тощо. Не варто пити на регулярній основі лікувальну мінеральну воду. Вона потрібна лише для корекції роботи органів (наприклад, при підвищеній чи зниженій кислотності шлунку, порушенні відтоку жовчі тощо). Якщо проблеми відсутні, то в раціоні має бути лише звичайна питна вода.

Як визначити, скільки потрібно пити води в день?

Тут простіше простого: орієнтовна норма води – це 40 мл на 1 кг тіла, а влітку (в спекотну погоду) – 50 мл. Ця цифра стосується всієї води, в тому числі тієї, яку організм отримує з їжі (супи, овочі, фрукти, каші, кисломолочні напої і т.д. – вода є майже у всьому). Якщо рахувати суто питну воду, тоді її норма складає 25-30 мл на 1 кг ваги в звичайну погоду  і 30-40 мл в спекотну.

Тобто, людина вагою 70 кг має споживати орієнтовно 2.8 л води разом з їжею і напоями або близько 1.7 л простої питної води (1 склянка зазвичай вміщує 0.25 л води).

Скільки треба пити води, якщо відбуваються заняття спортом? Зазвичай, якщо заняття інтенсивні (наприклад, кардіо – фітнес, заняття на тренажерах, біг тощо), то пити треба на 1 склянку більше денної норми за кожну 1 годину заняття. Тобто, якщо норма 1.7 л води, то в дні кардіо занять норму можна збільшити до 1.95-2 л.

Як правильно пити воду?

Здоровим людям підходить вода будь-якої температури. Якщо є проблеми із роботою певних органів травлення, то вода має бути трішки теплою або кімнатною (не холодною). Це стосується випадків, якщо, наприклад, порушений відтік жовчі або є гастрит. Точніше температуру води може порадити лікар гастроентеролог, якщо є якісь скарги на здоров’я.

Як пити воду, щоб схуднути?

Питний баланс впливає на вагу і це факт. Якщо людина регулярно вживає суттєво менше води, ніж потрібно організму, то метаболізм сповільнюється. Якщо він повільний, то відбувається збільшення ваги (або як мінімум вага не знижується). Проте, цей принцип не діє навпаки. Пити води більше, ніж потрібно організму – не означає швидше худнути.

Як правильно пити воду, щоб схуднути?

Оптимальним вважається варіант споживання води за 20-30 хв до прийому їжі або через півгодини після. Але немає нічого страшного, якщо споживати невелику кількість води і під час їжі. Думка про те, що буцім-то водою розбавиться шлунковий сік – це міф. Вода на концентрацію шлункових соків майже не впливає.

Але! Якщо вживаєте воду під час їжі, то важливо слідкувати в такому випадку за якістю пережовування їжі, а не ковтати крупні шматки, запиваючи і проштовхуючи їх водою.

Як правильно пити воду з лимоном, щоб схуднути?

В мережі часто можна зустріти такий міф, що якщо пити воду з лимоном, їсти імбир, корицю тощо – можна схуднути. Часто навіть розписують «як правильно пити воду з лимоном», наприклад, перед прийомом їжі.

Насправді ж, худне людина від дефіциту калорій. Якщо організм витрачає більше, ніж споживає, то відбувається схуднення. Якщо їсти більше потрібного і при цьому пити воду з чимось – ніякого схуднення відбуватись не буде. Більше того, якщо у воду вичавлювати багато лимонного соку і пити на голодний шлунок, то це може пошкодити слизову шлунку.

Можна пити воду зі скибкою лимону чи гілочкою м’ятою, але треба розуміти, що це варто робити лише для смаку і аромату, а не для схуднення.

З архіву або читайте також:

Залізо в продуктах: ТОП багатих на залізо продуктів харчування

6.2.2021 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті