Додаток Таблиці Калорійності Знайти

10 ідей страв з доступних продуктів

В інстаграмі ми проводили опитування: які продукти для підписників зараз найбільш доступні. Топ-7 серед усіх відповідей: картопля, морква, капуста, крупи (особливо “Артек”, пшенична і вівсяна), яблука, макарони та буряк. В магазинах зараз по кілька днів можуть бути відсутні молочні та м’ясні продукти, тому список доступних продуктів цілком логічний. Також все це належить до групи продуктів тривалого зберігання. 

Спробували підібрати для вас страви корисні та смачні й до того ж з обмеженої кількості продуктів. 

  1. Пісні котлети овочево-горіхові. В складі картопля, цибуля, волоські горіхи, олія, сіль та спеції. За бажанням можна змінити горіхи на варені бобові, але тоді трохи регулювати консистенцію тіста. Ці котлети містять м’яку клітковину і на тривалий час забезпечують відчуття ситості. Горіхи містять корисні жири та рослинний білок.
  2. Запечене спагетті. Рецепт максимально простий: макарони та банка консервованого перцю в томатному соусі. Або інших подібних “закруток”. Якщо є, то додати ще твердий сир.
  3. Корисні пиріжки з капустою. Прості та поживні, містять багато клітковини, підходять на сніданок, обід чи перекус. Можуть декілька днів зберігатись, не потребують холодильника і можна взяти з собою. В дорогу, на роботу або в укриття чи бомбосховище.
  4. Макаронна запіканка з яблуками. Можливо, страва здається трохи дивною. Але виходить смачна і солодка запіканка без доданого цукру. В складі лише макарони, яблука і яйця (ще дуже радимо корицю, якщо маєте).
  5. Куряча запіканка з овочами. Це рецепт дитячої кухні, але страва корисна, проста і смакуватиме дорослим також. За бажанням можна додати спеції. В рецепті максимально прості продукти: курка, морква, цибуля, яйце, манка і масло.
  6. Дієтичний вінігрет. Звичний для всіх салат, але замість картоплі додана квасоля (корисніша версія вінігрету). Але, звісно, можна і з картоплею.
  7. Вітамінний перекус без випікання. Якщо у вас є вівсянка і яблуко, то половину справи вже зроблено. В рецепті є ще какао, льон (але підійде і будь-яке інше насіння, яке маєте або можете купити), кокосова стружка. Цей десерт можна розкласти в порційні контейнери та також взяти з собою.
  8. Оладки яблучно-вівсяні. Основні інгредієнти: яблуко, вівсянка, яйце. Решта за наявності. Ще бонус цього рецепту — швидке приготування. На приготування орієнтовно потрібно 10 хв.
  9. Найпростіший гороховий суп. Горох не такий популярний, як крупи, тому його можна зустріти в наявності в магазинах. Решта продуктів для цього супу — стандартні та доступні для більшості овочі: картопля, морква, цибуля. Перевага цього супу — рослинних білок і доволі велика кількість клітковини, яка допоможе із налаштуванням травлення і на довго забезпечить відсутність голоду (хоча калорійність порції супу невелика).
  10. Гранола яблучно-горіхова. Класний варіант, щоб приготувати корисну гранолу з запасом. Її можна їсти без додатків (просто похрумтіти на перекус), покласти в сухі пайки, їсти з йогуртом або молоком. Базові інгредієнти: вівсянка і яблука або яблучний сік (цілком доступні продукти зараз). Горіхи, мед, насіння — за бажанням і якщо є вдома.
З архіву або читайте також:

Що таке плато і як його побороти?

23.3.2022 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті