Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Чи допомагає зелена кава схуднути?

Всі завжди шукають «чарівну таблетку», щоб схуднути. Зелена кава для схуднення – одна з таких «таблеток», які буцім-то мають буквально спалювати жир. Чи правда що зелена кава допомагає схуднути? Які корисні та негативні властивості має такий напій?

Що таке зелена кава? Користь і шкода

Зелена кава – це зібрані та необсмажені кавові зерна. Звичайна кава обсмажується, завдяки чому отримує насичений коричневий колір та яскравий аромат. Ось і вся різниця між зеленою та звичайною кавою.

Яка на смак зелена кава? Напій, який з неї отримується, кислий на смак і має легкий трав’яний аромат. На вигляд він схожий на трішки прозорий зелений сік (як, наприклад, з селери).

Чим корисна зелена кава? Як і обсмажені зерна вона містить хороші антиоксиданти, які в організмі боряться з вільними радикалами – це негативні речовини, які пришвидшують процеси старіння і сприяють запальним процесам в тілі.

Крім цього, в кавових зернах міститься кофеїн. Він на певний час тонізує нервову систему, підвищує мозкову активність та кровообіг у мозку, піднімає настрій та зменшу сонливість. На відміну від звичайної кави, у зеленій відсоток кофеїну нижчий, тож вона безпечніша для тих, хто чутливий до кофеїну.

Ще одна перевага – високий вмісту таніну. Вищий, ніж в обсмаженій каві, але нижчий, ніж в якісному зеленому чаї. Для чого потрібна ця речовина? Танін позитивно впливає на стінки судин, зміцнює їх. Також він є хорошим антиоксидантом. Проте, він має і шкідливі властивості, якщо вживати його надмірно, особливо на роботу шлунку та кишківника.

Чи шкідлива зелена кава для схуднення? Протипоказання в ній є. Саме на процеси схуднення і зміни ваги вона фактично не впливає ніяк. Не пришвидшує, і не сповільнює. Як і чай, як і звичайна кава – ефекту не буде ніякого. Що стосується впливу на організм, то тут ефекти більш відчутні. Яка від такої кави шкода?

  1. Вона підвищує тиск, тож її слід максимально уникати тим, хто схильний або вже має проблеми з гіпертонією. Хоч ефект і слабший, ніж від звичайної кави, проте при вже підвищеному тиску зелену каву точно пити не варто.
  2. Цей напій підвищує кислотність шлунку. Тож під час загострення хворіб шлунково-кишкового тракту (а особливо ерозій, виразок, гастриту) напій слід повністю виключати з раціону хоча б на якийсь час до одужання.

Це саме стосується питання «зелена кава з імбирем: як пити, щоб схуднути?». Бо в поєднанні з імбиром дія на шлунок та кишківник буде ще сильнішою, а от на схуднення – ніякою. Якщо ж органи шлунково-кишкового тракту мають хронічні захворювання, але не в стадії загострення, тоді каву пити можна, але після вживання їжі (не на голодний шлунок).

  1. Споживання кави (особливо надмірної кількості) може викликати тахікардію, відчуття тривожності, проблеми зі сном та навіть біль у серці. Надмірна кількість у кожного своя. Комусь варто обмежитись однією чашкою на день, щоб не отримати цих негативних симптомів, а для когось безпечною кількістю буде і 2-3 чашки.
  2. І зелена, і звичайна кава володіють сечогінними властивостями. Саме тому може з’явитись враження, що мелена зелена кава для схуднення є дієвою. Насправді ж, вона просто прискорює вихід води з організму. Враховуючи цю властивість, вкрай обережно варто споживати каву тим, хто має проблеми з нирками чи сечовидільною системою.

Зелена кава для схуднення: як готувати

Цей напій на схуднення ніяк не вплине. Єдине, що дійсно впливає на схуднення – раціональне і збалансоване харчування з помірним дефіцитом калорій, дотримання своєї норми калорій, білків, жирів та вуглеводів. Проте, можна просто смачно приготувати зелену каву і посмакувати для задоволення. Наприклад, ось що можна додати у зварену зелену каву:

  • імбир, гвоздику та корицю;
  • апельсинову цедру і тертий мускатний горіх;
  • кардамон та кубик чорного шоколаду;
  • кунжутне молоко і кокосовий цукор;
  • апельсиновий сік і корицю;
  • ванільний екстракт (або ванілін) і кокосове молоко;
  • вершки 10% жирності, вишневий сік, тертий чорний шоколад.

Слід врахувати те, що суто зварена зелена кава має дуже мало калорій. Але якщо додавати в неї цукор (навіть корисний), мед, вершки тощо – то таку калорійність вже обов’язково слід враховувати в свою денну норму калорій, особливо під час схуднення.

 

З архіву або читайте також:

Корисні властивості гарбузової олії

19.3.2021 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті