Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Що приготувати на Великдень? 10 рецептів корисних святкових страв

Ці страви неймовірно смачні і при цьому мають величезний бонус: вони ще й корисні! Ці рецепти на Великдень  однозначно сподобаються всім гостям, а не лише прихильникам здорового харчування. Рецепти поділені на декілька груп: корисні паски, м’ясні страви, великодні закуски і салати.

Корисні паски і десерти

№1. Корисна апельсинова паска без дріжджів і максимально проста у приготуванні (тисніть на посилання, щоб переглянути рецепт). На 100 г тіста: 271 ккал, 10 г білків, 12 г жирів, 31 г вуглеводів (авторка рецепту – інстаграм-блогерка inna_prydyba).

№2. Сирний великодній десерт – найпростіший варіант сирної паски. Її не потрібно ставити у марлю стікати і не потрібно спеціальної форми. Максимально простий набір продуктів, які достатньо розім’яти виделкою. А ще це чудовий великодній десерт для дітей! На 100 г: 190 ккал, 14 г білків, 11 г жирів, 7 г вуглеводів.

Страви з м’яса і птиці

№ 3. Корисний і соковитий рулет зі стегна індички ідеально підійде замість ковбаси на бутерброди. Не дуже жирний, але при цьому не сухий, в міру пряний і солоний. На 100 г: 143 ккал, 15 г білків, 9 г жирів, 0.76 г вуглеводів (авторка рецепту – інстаграм-блогерка moireceptuforeva).

№4. Курячі рулети з курагою та мигдалем – щось оригінальне і незвичне. Щось корисне, ніжне, з приємною кисло-солодкою начинкою. Щось, що здивує ваших гостей і вони точно попросять рецепт (авторка рецепту – інстаграм-блогерка solopiika). На 100 г: 241 ккал, 18 г білків, 11 г жирів, 10 г вуглеводів.

№5. М’ясо запечене з чорносливом – це майже класика. Ідеальне поєднання, ніжне, ароматно і точно вийде смачно. Але при цьому – малоалорійно і корисно (авторка рецепту – інстаграм-блогерка filiushkina.svitlana). На 100 г: 153 ккал, 24 г білків, 4 г жирів, 4 г вуглеводів.

Закуски на Великдень

№6. Корисний тост з авокадо – смачні і швидкі в приготуванні бутерброди (авторка рецепту – інстаграм-блогерка izabella_berlin). Якщо враховувати хліб, то на 100 г страви: 164 ккал, 7 г білків, 9 г жирів, 13 г вуглеводів.

№7. Сирні бомбочки з тунцем – красива подача, смачна і помірно калорійна закуска (авторка рецепту – інстаграм-блогерка inna_prydyba). На 100 г: 164 ккал, 17 г білків, 10 г жирів, 2 г вуглеводів.

Салати на Великдень

№8. Салат з індичкою й ананасами – ще одна перевірена і дуже смачна класика, яка не забере багато часу на приготування (авторка рецепту – інстаграм-блогерка solopiika). На 100 г: 138 ккал, 10 г білків, 8 г жирів, 6 г вуглеводів.

№9. Простий салат з куркою і сиром – дуже дієтичний, але при цьому по-справжньому смачний. Можна брати як нежирний твердий сир, так і жирний (наприклад, радомер). У ролі заправки – або йогурт з гірчицею, або сметана з гірчицею (остання комбінація найбільш схожа на майонез). На 100 г салату: 95 ккал, 12 г білків, 5 г жирів, 2 г вуглеводів.

10. Салат з рибою і горошком – швидко, смачно, просто і дуже естетично (авторка рецепту – інстаграм-блогерка izabella_berlin). На 100 г: 137 ккал, 8 г білків, 8 г жирів, 8 г вуглеводів.

З архіву або читайте також:

Корисні властивості та шкода мандаринів

28.4.2021 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Чим обідати в спеку? 10 літніх рецептів Чим обідати в спеку? 10 літніх рецептів

В спекотну погоду їсти не особливо хочеться, правда? Тим паче готувати щось, адже від готування в квартирі стає ще більш спекотно. А потім ввечері повертаєтесь додому, спека вже спала, голод прокидається і хочеться їсти все, що на очі трапиться. Бувало таке? Саме тому не варто пропускати обід. Але на спекотний час краще вибирати літні рецепти: прохолодні, швидкі, які не потребують готування на плиті.

Повна стаття 24.6.2021 0