Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Українські суперфуди

Часто бачимо в інстаграмі продукти, які називають «суперфудами». Якесь перуанське борошно, молоді пророщені боби Мунг чи хлореллу, розбавлену в артезіанській воді. Якщо всі так люблять які-небудь суперфуди, то розкажемо вам про українські. В них нема якоїсь дуже крутої назви чи реклами в блогера-мільйонника. Але вони теж класні, серйозно!

  1. Льон (і світлий, як на фото вище, і темний) – про нього ми навіть писали у окремій статті. Що в ньому є? Жири омега-3 (вегани мають зацінити), клітковина для нормального травлення і великі дози В1, магнію та В6, калію, фосфору, цинку. Коротше, 30 г льону чудово замінить якийсь бад з айхербу. Головне не забувайте, що льон треба добре жувати або подрібнювати.
  2. Оселедець (він такий суперфудний, що крутіший за лосося). Що в ньому є? Дуже-дуже багато омега-3, якісний і багатий на амінокислоти білок, високі дози вітамінів D і В12 (по 300% денної потреби у 100 г риби, і до речі ці вітаміни вміють іти в запас, тож такі дози не дарма), В5 для обміну речовин і В6 для нервів.
  3. Ягоди. Тут навіть не можна назвати якісь одні. Будь-які: чорниці, ожина, обліпиха, малина, порічка, журавлина, калина, чорна горобина, вишня, смородина – вони всі прекрасні. Додаєте собі кудись в кашу/йогурт/смузі/лляну кашу/просто на десерт 50 г ягід – і маєте ще одну альтернативу таблетці-вітамінці. Що в них є? Крім високого вмісту вітаміну С (дуже дуже високого) в них є також біофлавоноїди і антиоксиданти. Це такі речовини, які сповільнюють старіння і працюють крутіше за брендові креми для шкіри. Також ягоди містять компоненти, які добре впливають на ендокринну систему (привіт нормальний гормональний фон і фігура) і покращують стан судин і капілярів (бувайте головні болі і судинні сіточки, привіт хороша робота мозку).
  4. Гарбуз. І свіжий, і печений принесе вам провітамін А. Для чого воно вам треба? Для красивої зволоженої шкіри, волосся як в рекламі шампуню, і, звісно, щоб вберегти зір та підтримати імунітет.
  5. Буряк. Ох, ви знаєте, скільки заліза в буряку? Більше, ніж в гранатах і яблуках. За м’якеньку клітковину вам подякує кишківник. А кремній з буряка допоможе організму виробити колаген (отой самий, який потрібен від зморшок і для суглобів).
  6. Петрушка. В комплекті з нею іде 26 вітамінів та мінералів. Найцінніші – залізо, вітамін А і бета-каротин, С, К, магній і фолієва кислоти (яка потрібна всім жінкам репродуктивного віку). Спробуйте щодня додавати в раціон 20 г петрушки – і буде вам суттєвий вітамінний бонус.
  7. Квасоля. Ні, не так. Фантастична квасоля! Вона буквально готова допомогти всім системам органів. В6 і магній бігтимуть рятувати нервову систему від всіх цих карантинних і робочих стресів. Цинк візьметься за імунну систему. Клітковина налагодить мікрофлору і роботу кишківника. Калій і залізо допоможуть серцево-судинній системі і наповнять кожну клітиночку киснем. Вітамін В5 побіжить розбиратись з наднирниками (вони у вас над гормонами працюють) і з метаболізмом. Селен допоможе і нервам, і імунітету, а ще… Допоможе печінці робити оці всілякі детокси. Так, не соки-смузі-порошочки детокси роблять, а здорова печінка.

Ви помітили, що всі ці продукти, по суті, доволі дешеві? Чому ж всі охоче купують дорогі добавки і не хочуть додати в свій раціон прості та дешеві продукти? Питання риторичне.

З архіву або читайте також:

Що робити, якщо вага не падає?

23.3.2021 Таблиця Калорійності Цікаве

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті