Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як обирати горіхи та сухофрукти?

На що звертати увагу при виборі та купівлі сухофруктів і горіхів? Як обрати якісні? Як їх правильно зберігати?

Це корисні продукти, і включати їх в раціон – не завадить. Проте, є кілька нюансів при виборі та купівлі.

Дуже часто їх або сушать не дуже корисним (швидким) методом, або обробляють спеціальними речовинами. Від цукру і соняшникової олії до гліцерину. Це все допомагає зробити їх візуально більш привабливими.

На що звертати увагу при виборі сухофруктів?


✅ Чим страшніші – тим краще. Серйозно. Чорнослив має бути темним і більш матовим. Якщо він ідеально чорний, м’якенький і яскраво блистить – не варто купувати. Курага має бути бляклого відтінку, а не соковито помаранчева. Родзинки коричневі (а не золотисто-жовті) або темно-сині з білим нальотом. А інжир краще купувати засушеним цілими плодами. Таким, що аж стукати по столу можна.

✅Сухофрукти мають бути без зайвої вологи.

✅ Як обрати не оброблені цукром? Цілі плоди не мають злипатись в один комок, якщо стиснути в долоні жменю. Або ще можна залити водою, перемішати і одразу її скуштувати. Якщо дуже солодка, то сухофрукти вимочувались в цукрі.

✅ Цукати – не сухофрукти. Це ми про оті кольорові кубики, їх не варто купувати.

✅ Читайте склад. На магазинних інколи пишуть в складі цукор.

Як обирати і зберігати горіхи?

  1. Краще купувати або сирі, або сушені горіхи. Не смажені, без солі та інших додатків.
  2. Перед вживанням їх бажано мити (спробуйте один раз замочити в прозорій склянці і побачите, чи буде брудна вода після їх миття), а потім за бажанням підсушувати. Просто помити в теплій воді – і на паперовий рушник. Далі можна підсушити в духовці на 40 градусах. Також можна замочувати на ніч (так вони ще корисніші).
  3. Зберігати їх краще в закритій скляній ємності, в шухляді або холодильнику (не в пакеті, і не на вікні, бо має бути сухо і без сонця).
  4. Не купуйте горіхи із запасом більше, ніж на місяць.
  5. Уважно оглядайте горіхи під час купівлі, щоб не було цвілі (краще, щоб в магазині вони були у закритих лотках, а не на відкритому повітрі і не на сонці).
З архіву або читайте також:

10 рецептів салатів із вареними яйцями

3.9.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті