Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Заморозка продуктів: корисні поради

Морозити ягоди, овочі, фрукти – ідеальний варіант їхнього зберігання, адже в заморожених продуктах лишаються всі вітаміни. Як морозити продукти, щоб вийшло смачно? Як зробити так, щоб максимально багато влізло в морозилку? Що з продуктів не варто морозити?

1. Щоб ягоди займали менше місця, можна їх морозити порційно в формі пюре. Кубик/скибка пюре потім чудово розморожується в кашу, домашній сир, йогурт тощо. Наприклад, морозити пюре тонким шаром в силіконових формочках (в формах для кексів/льоду/цукерок), а потім складати в пакети із застібкою.

2. Якщо попались кислі або пом’яті ягоди, можна заморозити їх як пюре з цукром (5-10 г цукру і 90-95 г ягід). Це значно корисніше за варення.

3. Баклажани краще морозити кубиками і попередньо вимоченими в солі.

4. Солодкий перець краще різати кубиками/соломкою і морозити в контейнерах чи цупких пакетах (бо перець має сильний запах).

5. Шпинат, калину і обліпиху краще подрібнювати і морозити в формочках для льоду, а потім в зіп-пакети. Ягоди зручно так заливати водою чи додавати у смузі, а шпинат – тушкувати.

6. Екологічний варіант – купити контейнери і морозити в них. Але попередньо заміряти розміри морозилки, щоб не гуляло порожнє місце. Більшість підтвердило, що в лоточках дуже зручно і вміщається більше, зручніше підписувати. Якщо пакети – то цупкі пакети із застібкою (які можна мити і морозити нове).

7. Всі овочі краще викладати на піднос одним шаром, заморожувати, і тоді складати в пакети чи лотки (так шматочки не злипаються). Можна додатково накрити плівкою/пакетом. Потім її акуратно зняти. На целофані збереться кондерсат, а фрукти/овочі будуть максимально сухенькі.

8. Цвітну капусту перед заморожуванням краще бланшувати (кидати в окріп на 2-3 хв), так вона буде значно смачнішою після розморожування і приготування.

9. Не варто морозити половинками абрикоси (особливо сорту “ананаски”) і сливи. Виходять несмачні. Хоча підходять для пирогів та випічки.

10. Персики краще смакують замороженими у формі пюре.

З архіву або читайте також:

Як витрачати на здорове харчування менше часу?

3.7.2021 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Продукти для укріплення суглобів: що їсти коли болять суглоби? Продукти для укріплення суглобів: що їсти коли болять суглоби?

Ключові фактори, які впливають на здоров’я суглобів – це вік, генетика, вага, фізична активність та раціон. На перші два фактори вплинути неможливо, натомість активність, підтримка нормальної ваги й особливо якість раціону – це профілактика проблем з суглобами, яка доступна кожному. На які корисні продукти для здорових суглобів звернути увагу? Яка їжа навпаки погано впливає? Який спорт підходить для здоров’я суглобів? Про все це нижче.

Повна стаття 25.9.2021 0

Як зменшити кількість солі в раціоні Як зменшити кількість солі в раціоні

Скажемо одразу: ні, не треба відмовлятись від солі повністю! Сіль потрібна організму. Питання як завжди лише в кількості. Скільки солі ви споживаєте? Якою є норма? Як зменшити кількість солі? І в яких продуктах міститься солі найбільше?

Повна стаття 19.5.2021 0