Додаток Таблиці Калорійності Знайти

5 причин, чому ви (можливо) не худнете

Ви їсте все лише корисне і дієтичне, але не худнете або навіть набираєте вагу? Є декілька причин, у чому може бути помилка.

Скажемо одразу: це не всі причини. Але най-найбільш поширені.

  1. Відсутній дефіцит калорій. Припустимо, вам для підтримки ваги треба 1600 калорій. Якщо щодня ви їсте на 100-200-500 калорій більше (особливо, якщо це цукор, жири), то поступово набираєте вагу. Якщо замало (грубо кажучи, п’єте лише кефір на 300 ккал в день), а потім забагато, і весь час такі гойдалки раціону – то теж набираєте. Якщо ж ви контролюєте харчування, для підтримки ваги треба 1600 ккал, а ви їсте на 1400-1450 ккал, тоді худнете. Звісно, хоча б 85-90% цих калорій має бути корисними, а не суто солодощі чи подібне. Бо інакше якесь зниження ваги буде, але не за рахунок жирової маси.До речі, забагато калорій можна наїдати навіть корисними продуктами і через це не худнути. “Жменя” горіхів (яка може бути як 25 г, так і 50 г), олія в салат, мед до чаю, сухофрукти і т.д. – це все корисні продукти, але в міру!
  2. Мало води. Це факт. Не всім потрібно пити саме 1.5 л води. Але 1-1.5 літри це середня норма і проста вода організму дуже потрібна.
  3. Замало жирів. Особливо це стосується тих, хто їсть знежирені продукти. Жири мають бути обов’язково. Для схуднення: 0.7-0.8 г жирів на 1 кг ваги. Помножте цю цифру на свою вагу. Без жирів погіршиться здоров’я і на безпечне схуднення теж можна не розраховувати.
  4. Тривалий час стала калорійність раціону. Якщо весь час однакова калорійність, то організму треба влаштувати зміни. Наприклад, похарчуйтесь тиждень-два раціоном для підтримки ваги, а потім перейдіть знову на дефіцит калорій.
  5. Гормональні порушення. На жаль, тривала надмірна вага (а особливо ожиріння) діють і на гормональну систему. Тож, радимо консультуватись із лікарем. До речі, вага інколи стоїть через прийом ліків, ПМС (це нормально), порушення водного обміну (набряки) тощо. Тож піклуйтесь про своє здоров’я!P. S.: якщо ви вже довго худнете і вага зупинилась, то це може бути плато. Про нього ми розписували у блозі.
З архіву або читайте також:

Квас із бузини: користь, шкода, рецепт напою

23.7.2020 Таблиця Калорійності Як худнути?

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Як менше їсти: що робити щоб зменшити порцію їжі? Як менше їсти: що робити щоб зменшити порцію їжі?

Регулярний надлишок калорій (більше, ніж організм встигає спалити) призводить до збільшення ваги. Що робити, щоб утримувати вагу або схуднути? Зменшити калорійність раціону. Як це зробити і якою має бути норма калорій? Як зменшити порції їжі? Яка вага порції вважається оптимальною? Скільки разів на день їсти? Про все це нижче.

Повна стаття 13.8.2021 0