Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як не переїдати? 10 порад

Під час емоцій, стресів чи маючи сильне почуття голоду – можна легко переїсти. Як цього недопустити?

✅ Зважуйте свою порцію і не докладайте більше (добавку)! Якщо готуєте собі разом з усіма, то зважуйте хоча б готове. Записуйте все в «Таблицю калорійності». Якщо харчуватись на свою норму калорій, то переїсти важко!

✅ Не пропускайте основні прийоми їжі (особливо, сніданок та обід). Якщо пропускаєте, майже гарантовано переїсте під час наступного прийому їжі.

✅ Беріть невеликі тарілки (діаметр 15 см). Порада не нова, проте діє майже завжди. На велику, як в ресторанах, тарілку хочеться накласти більше їжі. Особливо це стосується тих, хто не рахує калорії.

✅ Якщо часто голодні, то не робіть перерви між прийомами їжі більше 4 годин. Тобто якщо обід був о 14, а вечеря буде лише о 20, то зробіть собі перекус о 17-18, наприклад, випийте пляшечку йогурту без додатків. Маючи сильний голод ризик переїсти у рази вищий!

✅ Приберіть з очей шкідливі продукти. Якщо ви прийшли додому доволі голодні і починаєте готувати обід чи вечерю, а на столі лежить печиво, снеки, батончики чи навіть корисні горіхи – ви почнете це наминати, готуючи. І так можна наїсти багато зайвих калорій. Якщо дуже голодні під час готування, то можете взяти собі той же йогурт, склянку води, моркву, селеру, помідори чи інші овочі, 1-2 хлібці тощо.



✅ Пийте достатню кількість води! (близько 30 мл на 1 кг тіла). Бо ми не завжди можемо відрізнити спрагу від справжнього голоду. Склянка води за 20-60 хвилин їжі – дуже рекомендована.

✅ Висипайтесь. Втомлені люди їдять більше. Якщо прийшли дуже втомлені додому і є можливість – подрімайте 15-20 хвилин.

✅ Додавайте в кожен прийом їжі трохи овочів. Вони наповнюють шлунок, і ви не переїсте.

✅ Не поспішайте під час їжі. Спокійний прийом їжі має тривати 20 хвилин.

✅ Якщо все ж переїли – ідіть на прогулянку хоча б на 20-30 хвилин.

З архіву або читайте також:

Коротко про закрепи

19.7.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті