Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як витрачати на здорове харчування менше часу?

Як зробити так, щоб приготування корисних страв не займало надто багато часу? Є 4 лайфхаки, які прийдуть на допомогу.

Спосіб 1. Зручний варіант – заморожувати готові страви, які потім лишається тільки розігріти і доповнити овочами або салатом. Це допоможе тим, кому вкрай бракує часу у будні дні на готування корисних страв. Що можна заморозити?

  • плов з булгуру або рису (крупа, морква, цибуля, гриби і/або курка чи інше м’ясо).
  • млинці з корисного борошна (цільнозернове, вівсяне, гречане) + начинка в середину. Як варіант: курячий фарш або гриби з цибулею і  морквою (вже приготовлені!), тушковані яблука без цукру, сир з родзинками;
  • домашні сирники;
  • корисні фаршировані перці (рецепт є в нас в додатку);
  • різноманітні котлети (в додатку є 21 рецепт курячих, рибних, м’ясних, овочевих);
  • фалафелі або вже зварений нут чи квасоля (лишається дістати, розморозити і в салат). З нутом/квасолею особливо класна тема, бо щоразу замочувати їх на ніч і варити годину – лінь. А готовий і заморожений смаку майже не втрачає.

Все просто. Приготували 6 порцій плову, 2 з’їли – 4 заморозили. Витрачання часу на приготування 2 чи 6 порцій майже однакове. Зате у вас вже буде в морозилці запас. Чи це є менш смачним, ніж свіжоприготовлене? Трохи є. Чи смачніше і корисніше за магазинні напівфабрикати? Однозначно.

Спосіб 2. Готуйте з запасом. Наприклад, готуєте страву на двох на вечерю. Приготуйте 4 порції і 2 з них будуть на обід або вечерю наступного дня.

Спосіб 3. Готувати у неділю декілька порцій страв, і відкласти у лоточки на обід понеділка та вівторка. До прикладу, гречка з запеченою курячою ніжкою. Їх допустимо зберігати у закритій ємності 2 дні.

Спосіб 4. Не обов’язково витрачати час. Кисломолочний сир з фруктами, корисна гранола з йогуртом, йогурт з сухофруктами і горіхами (але не магазинний з купою цукру), корисні бутерброди… Це нормально. Це швидко. Це здорове харчування.

З архіву або читайте також:

Айран — що це за напій, його користь та рецепти приготування

10.9.2020 Таблиця Калорійності Корисні поради

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті