Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як зробити рослинне молоко?

Про користь ми розписували в попередній статті. Як приготувати рослинне молоко в домашніх умовах?

ІНГРЕДІЄНТИ. Горіхи або насіння в сирому вигляді (кунжут , волоські горіхи, мак, мигдаль, кеш’ю, фундук, вівсянка, зелена гречка, свіжий кокос, насіння соняшникове, конопляне, гарбузове і т.д.). Вода. За бажанням щось солодке – мед або фініки.

ОБЛАДНАННЯ. Блендер. Марля або бинт. Пляшка або чашки для готового молока.

ЧАС ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ. Близько 10 хвилин.

Що ж робити? Розкажемо на прикладі кунжуту.

100 г кунжуту замочити у 300 мл води. Лишити на 5+ годин (краще на ніч). Зранку воду злити. Покласти розмочений кунжут в блендер. Залити питною водою (600-800 мл, спочатку беріть менше). Подрібнювати блендером 5 хвилин (робіть міні-перерви, щоб блендер не перегрівся). Вилити цю масу через 2-3 шари марлі або бинта в ємність для молоко. Відтиснути добре залишки сировини.

Все, молоко готове. Зберігати в холодильнику до 3-5 днів.

Жмих з кунжуту можна додавати в каші, смузі, корисні цукерки тощо. Це хороші харчові волокна. З кунжуту 650-850 мл коштує близько 15-20 грн (якщо брати кунжут на вагу).

Якщо берете горіхи, то співвідношення приблизно таке: 1 склянка горіхів на 4 склянки води (можна і 5, але буде водянисте на смак). Як показує практика, оптимальний варіант в плані смаку і ціни виходить з кунжуту, волоських горіхів і маку. В молоко з волоських горіхів краще додавати 1 фінік або ложечку меду, а макове і кунжутне смачні без підсолоджувача.

З архіву або читайте також:

Як витрачати на здорове харчування менше часу?

9.11.2020 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті

Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо?

Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо?

Авокадо – цікавий і неймовірно корисний фрукт, який в останні роки набув популярності. Ніжний, але маслянистий і несолодкий… Таке далеко не всім до смаку. Проте, якщо правильно скомбінувати авокадо з іншими продуктами, то воно може стати неймовірно смачним доповненням раціону. Як вибрати авокадо, готувати і їсти, щоб воно було не лише корисним, а й смачним?

Повна стаття 14.11.2020 0

Що покласти в сумку на перекус?

Що покласти в сумку на перекус?

Бувало таке, що забігались і пропустили обід? Або не взяли з собою їжу на роботу, а купити щось нормальне – нема можливості? На такий випадок в сумці має бути перекус. Що взяти з собою, щоб можна було швидко з’їсти будь-де? На перерві між парами, в машині, на прогулянці з дитиною тощо. Також важливо, щоб їжа не зіпсувалась без холодильника.

Повна стаття 1.10.2020 0