Додаток Таблиці Калорійності Знайти

Як зробити рослинне молоко?

Про користь ми розписували в попередній статті. Як приготувати рослинне молоко в домашніх умовах?

ІНГРЕДІЄНТИ. Горіхи або насіння в сирому вигляді (кунжут , волоські горіхи, мак, мигдаль, кеш’ю, фундук, вівсянка, зелена гречка, свіжий кокос, насіння соняшникове, конопляне, гарбузове і т.д.). Вода. За бажанням щось солодке – мед або фініки.

ОБЛАДНАННЯ. Блендер. Марля або бинт. Пляшка або чашки для готового молока.

ЧАС ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ. Близько 10 хвилин.

Що ж робити? Розкажемо на прикладі кунжуту.

100 г кунжуту замочити у 300 мл води. Лишити на 5+ годин (краще на ніч). Зранку воду злити. Покласти розмочений кунжут в блендер. Залити питною водою (600-800 мл, спочатку беріть менше). Подрібнювати блендером 5 хвилин (робіть міні-перерви, щоб блендер не перегрівся). Вилити цю масу через 2-3 шари марлі або бинта в ємність для молоко. Відтиснути добре залишки сировини.

Все, молоко готове. Зберігати в холодильнику до 3-5 днів.

Жмих з кунжуту можна додавати в каші, смузі, корисні цукерки тощо. Це хороші харчові волокна. З кунжуту 650-850 мл коштує близько 15-20 грн (якщо брати кунжут на вагу).

Якщо берете горіхи, то співвідношення приблизно таке: 1 склянка горіхів на 4 склянки води (можна і 5, але буде водянисте на смак). Як показує практика, оптимальний варіант в плані смаку і ціни виходить з кунжуту, волоських горіхів і маку. В молоко з волоських горіхів краще додавати 1 фінік або ложечку меду, а макове і кунжутне смачні без підсолоджувача.

З архіву або читайте також:

Як обирати горіхи та сухофрукти?

9.11.2020 Таблиця Калорійності Рецепти корисних страв

Коментарі

Коментарі не відображають думку редакторів та авторів блогу.

Додати коментар

Пов’язані статті
Як готувати бринзу вдома? Як готувати бринзу вдома?

Бринза – м’який сир білого кольору, розсипчастий і, зазвичай, насичено солоного смаку. Виготовляється бринза з козячого молока, коров’ячого чи овечого. Також буває бринза з травами або спеціями. Як її зробити і що приготувати з бринзи?

Повна стаття 8.12.2020 0

Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо? Авокадо: як їсти, готувати і подавати авокадо?

Авокадо – цікавий і неймовірно корисний фрукт, який в останні роки набув популярності. Ніжний, але маслянистий і несолодкий… Таке далеко не всім до смаку. Проте, якщо правильно скомбінувати авокадо з іншими продуктами, то воно може стати неймовірно смачним доповненням раціону. Як вибрати авокадо, готувати і їсти, щоб воно було не лише корисним, а й смачним?

Повна стаття 14.11.2020 0